bose-soundlink-mini

Met de SoundLink Mini lanceert Bose een compacte versie van zijn SoundLink draagbare Bluetooth-speakers. Onze bevindingen lees je hier.

Look & feel

Al meteen van bij het eerste uitpakken zie en voel je de sublieme bouwkwaliteit van de SoundLink Mini. Het aluminium jasje, de metalen speakergrille en het stevige gewicht (670 gram) ondanks zijn compacte afmetingen doen het beste verhopen. En compact, dat is hij wel degelijk, deze SoundLink Mini: met afmetingen van 5,1 cm hoog, 18 cm breed en 5,8 cm diep past hij net in je hand.

Alle bedieningsknoppen – met rubberen afwerking – situeren zich centraal bovenaan. Van links naar rechts zijn dat de aan/uit-knop, de mute-knop, de knoppen voor volumeregeling en Bluetooth-koppeling en een aux-knop.

De behuizing van aluminium kan je overigens omhullen in optionele, fel gekleurde hoesjes in blauw, groen of oranje (25 euro).

Muziekkwaliteit

Het stevige gewicht heeft trouwens naar onze mening één doel: zo goed mogelijk bassen uit dit kleinood te halen. En daar slaagt hij wonderwel in: bij plaatsing op een houten meubel of tafel lijkt het ganse oppervlak mee te vibreren en zo de bassen te versterken. Het laag geluid vulde ook lekker onze kantoren, zodat iedereen mee kon genieten van enkele Tomorrowland-tracks. Bovendien hebben deze lage tonen weinig invloed op het hoog, dat steeds natuurlijk en helder blijft klinken.

Gebruiksgemak

Muziek vanaf je smartphone, laptop of tablet afspelen is kinderspel. Zorg er gewoon voor dat Bluetooth is ingeschakeld, want je streamt de muziek via deze techniek draadloos naar de SoundLink Mini. De eerste koppeling duurt eventjes maar nadien vinden alle toestellen mekaar blindelings. De Mini onthoudt de instellingen van zes gekoppelde toestellen. Wie dat wenst kan ook via een kabel en de 3,5mm aux-ingang muziek afspelen.

Autonomie

De batterij van de mobiele speaker laad je op via een superhandig laadstation waarop de Mini wordt geplaatst. Eenmaal volledig opgeladen – na een drietal uur licht de batterij-indicator groen op – speelt hij zo’n zeven uur onafgebroken muziek af. Opladen via usb zit er niet in dus je zal steeds de oplader of het oplaadstation in de buurt moeten hebben.

Conclusie

Met de SoundLink Mini legt Bose de lat hoog wat kleine, draagbare speakers betreft. Zijn prestaties in het laag overtreffen heel wat bestaande luidsprekers in zijn klasse en grootte. Bovendien is de bouwkwaliteit erg robuust en chique. En wie dat wenst kan de Mini personaliseren met verschillende covers.

Reageer