Sony slaat met de Xperia X-lijn een nieuwe weg in in smartphoneland. Met de X, X Performance en XA heeft het meteen ook drie toestellen klaar.

De X Performance moet het duurste van de drie worden en krijgt een 5 inch Full HD-scherm, een stevige Snapdragon 820-processor en is ook waterdicht. De verwachte adviesprijs bedraagt 699 euro.

Een trapje lager staat de Xperia X, die met 599 euro een stukje goedkoper is. Ook dit toestel krijgt een Full HD-scherm en heeft een metalen achterzijde. Onder de motorkap vind je een Snapdragon 650-processor, 3 GB aan werkgeheugen, 32 GB opslagruimte, en een 23 megapixelcamera.

Xperia X Colour Range

Zowel de X Performance als de X komt trouwens met de nieuwe Predictive Hybrid Autofocus-techniek, dat Sony samen met zijn camera-ingenieurs ontwikkelde. Het systeem moet bewegingen van jouw onderwerp gaan anticiperen, zodat het weet op welk onderdeel scherp te stellen, wat op zijn beurt voor scherpe foto’s moet zorgen.

De Xperia XA, ten slotte, is met zijn 299 euro veruit de goedkoopste van de drie, en dat zie je ook aan de specs. Het 5 inch scherm blijft, maar biedt dit keer een 720p-resolutie. Het toestel wordt aangedreven door een MediaTek Helio P10-processor en 2 GB werkgeheugen. Ook 16 GB opslagruimte en een 13 megapixelcamera zijn aanwezig.

De X-lijn moet deze zomer in de winkelrekken liggen. Alle toestellen zijn beschikbaar in vier kleuren: lime goud, rose goud, wit en zwart.

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer