Het toestel is niet enkel waterdicht, maar pakt ook uit met een stevig design en een straffe batterij. De M4 Aqua komt bovendien met een straffe prijs van 299 euro.

Wie een druk leven leidt, heeft nood aan een stevige smartphone die tegen een stootje kan. De M4 Aqua van Sony richt zich dan ook op dat soort gebruikers.

Het toestel is waterbestendig en kan dus zonder problemen in de regen of onder de douche gebruikt worden. Bij de M4 Aqua moet zelfs de microUSB-poort niet afgedekt worden, en toch blijft het apparaat waterdicht.

Een tweede aandachtspunt voor Sony was de camera van de M4 Aqua. Het toestel komt immers met een 13 megapixelschieter aan de achterzijde die wordt aangedreven door de Sony Exmor RS Mobile Sensor met een F2.0 diafragmaopening en ISO 3200-gevoeligheid. De Superior Auto Mode detecteert automatisch tot 52 verschillende scenario’s zodat je snel over de juiste instellingen beschikt.

Voor jongelui zijn ook selfies belangrijk. Vooraan vind je dus een 5 megapixelcamera met groothoeklens en 88°-gezichtsveld. Portrait Retouch moet daarbij voor een leuke finishing touch zorgen.

Zoals altijd installeerde Sony ook op de M4 Aqua Android als besturingssysteem, in dit geval Lollipop (5.0). Het toestel is ook voorzien van het nieuwe Xperia Lounge Silver waarmee je een toevoer van onder meer apps, software-updates en entertainment toegespeeld krijgt gedurende de levensduur van de smartphone.

Verder is de M4 Aqua uitgerust met een 64-bit octa-core Snapdragon 615-processor, geïntegreerde 4G LTE-ondersteuning en een accu die tot twee dagen meegaat. Genoeg power, dus.

De M4 Aqua kost 299 euro.

Ontdek hier het aanbod in smartphones van Sony

Klik hier om producten in te laden

Reageer