Sony heeft zijn nieuwe topsmartphone voorgesteld, maar die lijkt voorlopig enkel voor de Japanse consument bestemd te zijn. Het toestel krijgt een 5,2 inch Full HD-scherm, Android Lollipop en is waterdicht.

Het was al een tijdje uitkijken wanneer Sony met een nieuw vlaggenschip op de proppen zou komen en de fabrikant heeft nu toch de Xperia Z4 voorgesteld. Het deed dat echter in Japan en sprak tijdens de presentatie met geen woord over een internationale release. Of het toestel dus ook naar onze contreien gaat komen, valt nog af te wachten.

In ieder geval: de Xperia Z4 lijkt in grote mate op zijn voorganger en krijgt een 5,2 inch Full HD-scherm in een metalen behuizing dat volledig waterdicht is, ondersteuning voor hi-res audio, een 20-megapixelcamera aan de achterzijde, een 2 GHz Snapdragon 810-processor en 3 GB RAM. Uiteraard kreeg Android een upgrade naar het 5.0 (Lollipop)-systeem en de selfiecamera kreeg een groothoeklens mee.

Voorlopig komt de Z4 dus enkel naar de Japanse markt, maar het zou ons sterk verbazen mocht Sony de komende maanden geen gelijkaardig toestel naar onze contreien brengen.

Klik hier om producten in te laden

Reageer