Bij Sony ligt tijdens deze editie van IFA sterk de nadruk op audio. Onder de nieuwe producten draadloze oortjes met – en dit is nieuw – ruisonderdrukking, draadloze speakers en een Walkman.

De knappe WF-1000X draadloze oortjes (220 euro) verschillen op het eerste gezicht niet veel van de andere draadloze oortjes die we hier op IFA zagen en van Apple’s Airpods, zoals een draagbaar hoesje om ze in op te bergen en op te laden, en het feit dat ze bij het uitnemen uit de box vanzelf inschakelen.

Maar erg verrassend is dat ze ook actieve ruisonderdrukking bieden. Een iets mindere batterijduur van drie uur moet je er wel voor lief bijnemen.

Ook werden op de IFA twee andere draadloze hoofdtelefoons met actieve ruisonderdrukking getoond. De WH-1000XM2 en de WI-1000X, een variant die je om je nek draagt. De WH-1000MX2 (380 euro) bouwt voort op de uitstekende MDR-1000X en komt nu met de Sony Headphones Connect app. De batterij-autonomie gaat nog een stapje verder en bedraagt nu met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld liefst dertig uur. Er werd ook een snellaadfunctie voorzien: 10 minuten opladen volstaat voor 70 minuten luisterplezier.

De WI-1000X earbuds (330 euro) gaan tien uur lang mee met ruisonderdrukking ingeschakeld en bij draadloos gebruik.

Verder is er een trio draadloze luidsprekers, waarvan vooral de LF-S50G (230 euro) ons bijblijft. Deze slimme speaker werkt samen met Google Assistant en kan zelfs via bewegingen bediend worden. Voorlopig komt deze speaker nog niet naar de Benelux.

Tot slot is een nieuwe premium Walkman, de NW-ZX300 (700 euro). Die biedt ondersteuning voor Bluetooth met aptX, heeft 64GB opslagruimte en speelt de formaten 11.2MHz DSD en 348kHz/32bit PCM probleemloos af.

Reageer