De cloudgebaseerde gamedienst OnLive houdt binnenkort op met bestaan. Sony heeft het platform nog maar net opgekocht, maar maakt meteen bekend dat het de dienst gaat stopzetten en zich volledig op PlayStation Now gaat focussen.

Net zoals muziekstreamers steeds populairder worden en de plaats van fysieke dragers overgenomen hebben, zijn gamestreamers een niet te duchten concurrent voor consoles zoals de PlayStation 4, Xbox One en Wii U.

OnLive is een van die cloudgebaseerde diensten die games via streaming aanbiedt. Je hoeft dus geen console meer in huis te halen, een Smart TV of tablet en een controller is genoeg om via de OnLive-app games naar jouw scherm te krijgen. Daarvoor betaal je een vast maandelijks bedrag en kan je naar hartenlust gamen.

OnLive toonde best wel potentieel en is sinds november vorig jaar verkrijgbaar in ons land. Bij Sony, dat met PlayStation Now al een gelijkaardige streamingdienst in huis heeft, zag men OnLive waarschijnlijk als een te duchten concurrent, wat meteen ook de overname verklaart. Dat het hier om een strategische overname gaat, steekt Sony Computer Entertainment ook niet onder stoelen of banken.

Het bedrijf maakte ook meteen bekend dat OnLive op 30 april zijn diensten zal stilleggen en ophoudt met bestaan. Wie een abonnement heeft bij OnLive zal tot op die dag kunnen blijven gamen en geen abonnementsgeld meer moeten betalen.

Reageer