Sony Xperia M4 Aqua smartphone

De smartphone Sony M4 Aqua krijgt een knappe 13 megapixelcamera, moet op één laadbeurt twee dagen meegaan en is volledig waterbestendig. De M4 Aqua ligt vanaf mei in de winkels.

Geen topsmartphone voor Sony op MWC dit jaar, maar wel een toestel die zich in het middensegment situeert. De Xperia M4 Aqua bouwt echter voort op wat we bij de vorige Xperia Z-reeks zagen en komt met een waterbestendig ontwerp, waarbij dit keer zelfs de microUSB-poort niet afgedekt hoeft te worden. Hoe Sony dan toch het water buiten het toestel houdt, is niet meteen duidelijk, maar het zou wel degelijk moeten werken.

Een tweede aandachtspunt voor Sony was de camera van de M4 Aqua. Het toestel komt immers met een 13 megapixelschieter aan de achterzijde die wordt aangedreven door de Sony Exmor RS Mobile Sensor met een F2.0 diafragmaopening en ISO 3200-gevoeligheid. De Superior Auto Mode detecteert automatisch tot 52 verschillende scenario’s zodat je snel over de juiste instellingen beschikt.

Vooraan vind je dan weer een 5 megapixelcamera met groothoeklens en 88°-gezichtsveld. Portrait Retouch moet daarbij voor een leuke finishing touch zorgen.

Zoals altijd installeerde Sony het Android-besturingssysteem, met dit keer de 5.0 (Lollipop)-versie van het systeem. Het toestel is ook voorzien van het nieuwe Xperia Lounge Silver waarmee je een toevoer van onder meer apps, software-updates en entertainment toegespeeld krijgt gedurende de levensduur van de smartphone.

Verder is de M4 Aqua uitgerust met een 64-bit octa-core Snapdragon 615-processor, geïntegreerde 4G LTE-ondersteuning en een accu die tot twee dagen meegaat.

De Xperia M4 Aqua komt in mei naar ons land en krijgt een richtprijs van 299 euro mee.

Ontdek de andere smartphones van Sony

Klik hier om producten in te laden

Reageer