Sonos Play5

Het heeft even geduurd, maar met een software update over enkele weken kan je de Sonos luidsprekers bedienen via de Spotify app.

Hierdoor zullen alle mogelijkheden van het Spotify platform gebruikt kunnen worden, en maakt het de bediening net iets leuker. Een eerste beta volgt in oktober.

Sonos wil trouwens het muziekplatform worden voor de ‘connected home’ en legt de focus op twee gebieden. Een stabiele connectie met toegang tot allerlei muziekdiensten, en gebruiksgemak bij het afspelen of vinden van jouw muziek.

Daarom dat Sonos naast Spotify op termijn ook andere apps van streamingdiensten de Sonos-speakers wil laten bedienen.

Stembediening via Amazon Echo

Sonos gaat daarom samenwerken met Amazon om zijn luidsprekers te kunnen bedienen via je stem. In de VS biedt Amazon sinds kort de slimme speaker Echo aan. Die kan je spraakopdrachten doorgeven om bijvoorbeeld je verlichting in te schakelen of muziek vanaf Spotify af te spelen.

Binnenkort dus ook via Sonos, dat de stemassistent Alexa en de Echo-producten zal integreren in de Sonos multiroom set-up. In België en Nederland hebben we daar nog niks aan, omdat Alexa voorlopig enkel met Engels overweg kan.

Klik hier om producten in te laden

Reageer