De evohome staat voor een nieuwe manier om je huis te verwarmen dankzij de slimme thermostaat die elke kamer individueel kan verwarmen.

In een connected world is ook efficiënt verwarmen een van de belangrijkste pijlers. Een slimme thermostaat, die je van op afstand met een app kan besturen, lijkt dan ook een van de meest opvallende apparaten in onze woning te gaan worden.

Honeywell heeft met de evohome zo’n toestel klaar. Deze slimme verwarmingsregelaar kan aan elke kamer afzonderlijk een temperatuur toewijzen, zodat je bijvoorbeeld enkel die kamers kan verwarmen waarin iemand aanwezig is. Met evohome kan je zo tot maximaal twaalf verschillende zones instellen.

Somfy maakt nu bekend dat het de Honeywell evohome zal opnemen in zijn TaHoma-domoticasysteem. Daardoor kan je dus niet enkel onder meer rolluiken, verlichting, dakramen of gordijnen aansturen, maar dus ook je verwarming. Je kan je verwarming dan regelen via het Evotouch-bedieningspaneel of via een app voor smartphone of tablet.

Je kan daarbij weekprogramma’s programmeren, of kiezen voor een dagscenario. De controle van op afstand betekent dat je ook onvoorziene omstandigheden kan programmeren. Kom je bijvoorbeeld vroeger dan normaal thuis van je werk, kan je voor dat je vertrekt de verwarming activeren, zodat het lekker warm is wanneer je thuiskomt.

De communicatie tussen sensor en aansturing werkt in twee richtingen. Via de temperatuursensoren in de Honeywell-radiatorthermostaten kan je ook andere toepassingen aansturen. Een mooi voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om in te stellen dat de dakramen bij 30°C open te laten gaan. Deze moeten hiervoor wel gebruikmaken van het io-protocol. Op dezelfde manier kan je ook de gordijnen in de binnenkamer laten sluiten wanneer de temperatuur een bepaalde drempel overschrijdt, waardoor je het zonlicht blokkeert.

Somfy is momenteel ook bezig met het ontwikkelen van een notificatiedienst via sms of e-mail als de temperatuur daalt of stijgt in een bepaalde ruimte. Wordt het te koud op de babykamer, dan word je via een melding op de hoogte gebracht.

Reageer