Wie al een slimme, digitale meter heeft, of er binnenkort eentje krijgt geïnstalleerd, kan voortaan het energieverbruik laten uitlezen. De Smappee P1/S1 module is eenvoudig zelf te verbinden met de meter van Fluvius.

Nadien krijg je via een app zicht op het real-time en historisch energieverbruik. Je ziet ook eventueel sluimerverbruik en op welke momenten er elektriciteit terugvloeit naar het net. Dat laatste is handig voor bezitters van zonnepanelen, die trouwens als eersten aan de beurt zijn bij de vervanging van de oude meter door de nieuwe slimme meter.

Daarnaast kan Smappee ook tot 5 individuele huishoudelijke toestellen detecteren en hun verbruik weergeven waardoor energievreters in kaart gebracht worden.

De resultaten zijn te vergelijken met die van andere gezinnen waardoor men inzicht krijgt in de mate van energie-efficiëntie.

De prijs is met 99 euro vrij schappelijk. Daarin zit ook een abonnementskost voor de eerste twee jaar. Daarna volgt er steeds een tweejaarlijkse abonnementskost van 24 euro (omgerekend 1 euro per maand).

Enkele andere producten van Smappee

Klik hier om producten in te laden

Reageer