Siedle heeft zijn gamma huistelefoons in een volledig nieuw kleedje gestoken. De parlofoons en videofoons koppelen een persoonlijke vormgeving aan gebruikscomfort en de laatste technologie.

Het designconcept Siedle-Individual biedt mogelijkheden voor individuele vormgeving van de toestellen. Seriematig kan er al gekozen worden uit 12 uitvoeringen, waaronder aluminium, roestvrij staal, hoogglanslak en edelhoutfineer. Wie dat wenst kan zelf zijn of haar parlofoon of videofoon samenstellen. De basis vormen steeds de translucente, witte kunststof behuizing, hoorn en toetsen. De behuizing krijgt vervolgens vooraan als achteraan een afdekking. Onder de bedientoetsen schuilen gekleurde LED-lampjes die de schakeltoestand signaleren.

Handenvrije modellen

In primeur worden er op Batibouw 2007 modellen zonder hoorn, om handenvrij te bellen, voorgesteld. Een grote toets, verduidelijkt door een mondsymbool, bedient de belangrijkste functie: het aannemen van gesprekken. Via dezelfde toets kan ook het spraakvolume worden aangepast. Daarboven krijgen toetsen voor het openen van de deur, licht, camera, en mute-schakeling een plaatsje. De handsfree toestellen met video hebben een 2,5-inch groot display.

Vier modellen

Naast de handenvrije modellen bestaan de huistelefoons in vier andere modellen. De standaard-telefoon signaleert de deuroproep, maakt een onderscheid tussen woning- en etagedeur, brengt een spreekverbinding tot stand, opent de deur en schakelt het licht. De videoversie van de standaard telefoon voegt daar nog twee draairegelaars voor het contrast en de helderheid van het scherm aan toe. De bediening van het oproepvolume – of uitschakeling (mute) is verschillend van model tot model.

De functietoetsen van de Comfort-telefoons zijn individueel programmeerbaar, terwijl programmeerbare LED’s de schakeltoestand signaleren. Zeven van de acht toetsen kunnen een dubbele functie krijgen, wat maximaal 14 schakel- en stuurfuncties oplevert. De videoversie van de Comfort-telefoon heeft een groter beeldscherm van 3,5-inch, geïntegreerd beeldgeheugen en een kruisvormig besturingselement.

Wand of tafel

Alle huistelefoons van Siedle zijn voor de wandmontage of als tafelversie verkrijgbaar. De tafelversies zonder monitor worden in een vlakke opstellingshoek bediend; de modellen met video staan bijna rechtop om een goed zicht op het kleurenscherm te garanderen.

Reageer