Mitsubishi wandunit MSZ-LN

De Serie M van Mitsubishi Electric is een reeks lucht/lucht warmtepompen waarmee je efficiënt kan koelen en verwarmen. De nieuwe wandunit MSZ-LN is nu nog efficiënter.

De wandunit MSZ-LN die vanaf 2017 verkrijgbaar zal zijn, kan voortaan rekenen op een hogere SEER-score en een verbeterde sensor om de aanwezigheid van personen in een kamer te detecteren.

Met een SEER van 10,3 doet de MSZ-LN beter dan de huidige reeks MSZ-FH. De SEER staat voor het werkelijke energieverbruik gemeten voor een volledig koelingsseizoen. Dus met inbegrip van temperatuurschommelingen en stand-by periodes.

Betere detectie van personen

De 3D i-see Sensor kijkt in real-time hoeveel personen aanwezig zijn in de kamer, en waar ze zich bevinden in de kamer. Hij meet daarbij de temperatuur in de directe omgeving van de aanwezige personen in de kamer. Om een idee te geven van de nauwkeurigheid: binnen een gebied van 12 meter kan de sensor niet minder dan 1800 temperatuurverschillen herkennen.

Al deze gegevens worden vervolgens gebruikt om de gewenste temperatuur zo goed mogelijk te benaderen. De twee uitblaaslamellen worden bijvoorbeeld zo gericht dat de aanwezige personen in de kamer steeds binnen of buiten een luchtstroom staan, naargelang de gekozen instelling.

Een ingebouwde filter houdt de binnenlucht schoon en maakt virussen en bacteriën onschadelijk.

Bedienen kan eenvoudig via een app, want de wandunit is standaard uitgerust met WiFi.

Single split of multisplit

De wandunit MSZ-LN kan als single split – met koelmiddel R32 – of als multisplit – met de MXZ buitenunit met R410A koelmiddel – worden ingezet. De vermogensklassen werden uitgebreid met een nieuw model met een koelvermogen van 6 kW. De serie is verkrijgbaar in de kleurvarianten wit, rood en zwart.

Hyper Heating buitenunits

De binnenunit dien je steeds te combineren met een buitenunit. Met de nieuwe Hyper Heating buitenunits heeft Mitsubishi Electric een oplossing voor warmtepompen met een bereik van lage buitentemperaturen tot -25 °C.

Tot -15 °C wordt het nominale vermogen van 100 % behaald. De reden hiervoor is een zeer compacte en krachtige compressor. Dankzij een nieuwe productiemethode is men erin geslaagd om bij gelijkblijvend vermogen de compressor nog compacter te maken. Op deze manier werd een krachtige compressor met compacte afmetingen in een Serie M buitenunit gecombineerd.

Klik hier om producten in te laden

Reageer