De fabrikant legt dit jaar een sterke focus op multiroom en wil een volledig ecosysteem creëren waarbij je oude muziekbronnen zoals platenspelers kan combineren met moderne technieken als het gebruik van apps en NFC.

Multiroom wordt een van de aandachtspunten van Samsung voor 2014: met een hele resem producten wil het één groot systeem op poten zetten waarbij soundbars, draadloze speakers en home theaters in verbinding staan met elkaar.
De M5 en M7 Wireless Audio Multiroom-speakers kan je gemakkelijk verplaatsen en kunnen zowel staand of liggend gebruikt worden. Door hun unieke vorm passen ze ook perfect in een hoek. Dit design is bewust zo gekozen door Samsung, want beide luidsprekers kan je samen met andere multiroomtoestellen van Samsung gebruiken om zo bijvoorbeeld een 5.1-surroundsysteem op te zetten. De nieuwe Samsung-tv’s zullen immers allemaal standaard een 5.1-geluid kunnen uitzenden. Deze draadloze speakers kan je dan bijvoorbeeld samen met de nieuwe soundbard of Sound Stand gebruiken.

De HW-H750 Soundbar wordt daarbij het pronkstuk van Samsung. Het toestel levert 320W aan geluid. De Sound Stand is met zijn dunne design (3,5 cm) nauwelijks merkbaar in je woonkamer, maar biedt wel een 4.2-kanaalsgeluid dankzij de Multi-direction-technologie.

Wil je nog een stap verdergaan en een heus home theatersysteem in huis halen, dan biedt Samsung de HT-H7750WM, een set van zes luidsprekers die dankzij een uniek geluidssysteem toch een 7.1-kanaals surround moeten produceren. De set werd samen met audio-ontwikkelaar DTS ontwikkeld. De ingebouwde Blu-ray speler is voorzien van een upscalesysteem waarbij je beelden kan upgraden naar een Ultra HD-resolutie.

Het idee van Samsung is om met al deze types apparaten één systeem te maken waarbij je deze apparaten kan gebruiken als heus multiroomgebeuren. Geef je bijvoorbeeld een feestje, dan kan je zowel de surround of soundbar als de draadloze speakers in het ecosysteem opnemen en zo in je huis overal dezelfde muziek afspelen, of net in elke kamer een ander nummer. Of ben je bijvoorbeeld naar een voetbalmatch een het kijken via de soundbar, maar ga je even naar de keuken een drankje halen, maar wil je ondertussen niets missen, laat je het geluid gewoon op de draadloze speakers in een andere kamer streamen.

Muziek kiezen kan je uit verschillende bronnen, zoals je smartphone of tablet, cd’s die je in home theater set of Blu-ray speler stopt, of zelfs oude vinylplaten behoren tot de mogelijkheden. Samsung voorziet daarvoor de Link Mate, die je op je platenspeler aansluit en die zo streamingklaar maakt.

Het gros van deze multiroomtoestellen mag je in april in onze winkelrekken verwachten.

Klik hier om producten in te laden

Reageer