Op een eigen Unpacked-event heeft Samsung een nieuwe toevoeging aan de Galaxy-smartphonereeks voorgesteld. De S6 edge+ komt met hetzelfde gebogen scherm als de S6 edge, maar is met zijn 5,7 inch een stukje groter.

Met de Galaxy S6 edge wist Samsung te imponeren, want het gebogen scherm is een ware lust voor het oog. Onze review van de S6 edge kan je hier nog eens nalezen.

Net zoals Apple zijn iPhone 6 en 6 Plus heeft, heeft Samsung nu ook zijn grotere broer van zijn topsmartphone. De Galaxy S6 edge+ kreeg een scherm mee van 5,7 inch, tegenover het 5,1 inch scherm van de ‘gewone’ S6 edge. Uiteraard betreft het hier ook een Quad HD Super AMOLED-scherm.

Uitgebreide videofuncties

Met de S6 edge+ zet Samsung meer dan ooit in op sociale netwerken, en dan vooral het delen van video. Het toestel komt met Steady Video, een digitale beeldstabilisatie die op zowel de front- als backcamera actief is. Met Video Collage Mode kan je gemakkelijk korte filmpjes opnemen en aan elkaar plakken (een beetje zoals Vine), en er ook frames en effecten aan toevoegen.

De S6 edge+ is verder ook uitgerust met 4K Video Filming en Live Broadcast, waarmee je rechtstreeks Full HD-video kan streamen naar een ander toestel of op YouTube Live kan plaatsen.

Draadloos opladen

Net als zijn kleinere broer kan ook de S6 edge+, naast de traditionele manier, draadloos opgeladen worden. Draadloos duurt een volledige oplaadbeurt zo’n 120 minuten, via de kabel 90 minuten.

Camera en overige functies

Uiteraard mag je ook bij de S6 edge+ een geavanceerd camerasysteem verwachten, vergelijkbaar met dat van de S6 edge. De camera komt met Quick Launch, Auto Real-time High Dynamic Range, Smart Optical Image Stabilization en gloednieuwe filters.

Ook de KNOX Active Protection komt standaard op het toestel, net als Samsung Pay.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy S6 edge+ is verkrijgbaar vanaf 4 september 2015 met een opslagcapaciteit van 32, 64 of 128 GB in de kleuren Gold Platinum en Black Sapphire. De adviesprijzen zijn respectievelijk 799 euro, 899,99 euro en 999,99 euro.

Ontdek hier de Galaxy S6 Edge+-lijn van Samsung
Klik hier om producten in te laden

Reageer