Op IFA 2022 heeft Samsung zijn visie voor het maken van een duurzamere thuiservaring onthuld. De visie – waarin geavanceerde energiebesparingstechnologie en strategische samenwerkingen centraal staan – passen bij het doel van Samsung om marktleider in energiezuinige apparaten te worden.

“Nu de behoeften van gebruikers verschuiven naar duurzamere opties, kijken wij ernaar uit aan die behoeften te voldoen met de nieuwste, energiebesparende en slimme apparaten”, zegt Maxime Parein, Head of Marketing Huishoudelijke Apparaten van Samsung Benelux. “Door efficiënte apparaten te combineren met de slimme mogelijkheden van SmartThings zijn we van plan een duurzamere thuiservaring te bieden.”

Energiebesparing door slimme technologie

Met de introductie van SmartThings Home legde Samsung eerder dit jaar de basis voor het creëren van duurzamere huizen. Door apparaten te combineren met diensten als SmartThings Energy met AI Energy Mode kunnen gebruikers met optimalisatie meer energie besparen.

Samen vormen deze energiebesparingen de eerste stap in een toekomst die Samsung voor zich ziet van duurzaamheid in zijn apparaten. Om daarbij verder te helpen, heeft Samsung zich tot doel gesteld om 100% van alle grote huishoudelijke apparaten uit te rusten met Wi-Fi en de mogelijkheid om SmartThings te integreren.

Duurzaamheid door levensduur: 20 jaar garantie

Onderdeel van Samsungs visie op duurzaamheid is de ondersteuning van de Digital Inverter Technologieën (DIT) die in verschillende apparaten zijn verwerkt. Met meer dan 25 jaar aan onderzoek en ontwikkeling heeft DIT zijn weerslag op alles van energieverbruik tot prestaties en levensduur.

Door 20 jaar garantie te geven – Samsungs meest uitgebreide garantie tot nu toe – voor Digital Inverter Motors en Digital Inverter Compressors laat Samsung niet alleen zien te vertrouwen in zijn producten, maar vermindert het ook afval en promoot ook een duurzamer gebruik. Voor gebruikers betekent de extra garantie meer rust omdat zij weten dat de producten nog jaren meegaan.

Samen werken aan schonere technologie

Om de marktleider in energiezuinige consumententechnologie te worden, werkt Samsung samen met gelijkgestemden. Met Patagonia heeft Samsung wasmachines ontwikkeld die de vervuiling door microplastics verminderen. De nieuwe wasmachines, die in september worden geïntroduceerd, verminderen de vervuiling door microplastics met maar liefst 54%

Nu duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in ons leven gaat spelen, is Samsung verheugd om huishoudelijke apparaten te kunnen maken die energie in huis besparen. Ga naar samsung.com om meer te weten te komen.

Reageer