Samsung Galaxy S9

Vooral de camera op de Samsung Galaxy S9 en S9+ is de blikvanger, met betere foto’s wanneer er weinig licht voorhanden is en super slow-motion video’s.

De camera op de smartphone is vandaag een belangrijk verkoopsargument. Dat beseft ook Samsung dat ditmaal erg hard inzet op dit onderdeel bij de Galaxy S9 en S9+. Zo hebben beide telefoons een variabel brandpuntsbereik van f/1.5 tot f/2.4. Dat laat toe meer licht binnen te laten op de sensor wanneer de situatie er om vraagt, en komaf te maken met die typische korrelige beelden. Het resultaat: scherpe en heldere foto’s.

Op videovlak is de camera op de Galaxy S9 en S9+ nu in staat om 960 frames per seconde op te nemen. Met Automatic Motion Detection begint de camera al met opnemen zodra hij beweging registreert. Ook het maken van gifs op de telefoon zelf is makkelijker gemaakt. Hierbij kun je kiezen uit drie verschillende loops om het beeld eindeloos te laten doorlopen.

Zoals verwacht beschikken de Galaxy S9 en S9+ over stereoluidsprekers die werden getuned door zusterfirma AKG. Zelfs Dolby Atmos-geluid behoort tot de opties.

Op designvlak zijn er amper wijzigingen in vergelijking met de modellen van vorig jaar. Het uitstekende Infinity Display blijft van de partij. Beschikbare kleuren zijn Midnight Black, Coral Blue en het nieuwe Lilac Purple. De Galaxy S9 en S9+ zijn nog steeds water- en stofafstotend (IP 68).

Het geheugen van de smartphones kan worden uitgebreid tot 400 GB en er is opnieuw meer processorkracht aan boord. Knox 3.1, de laatste versie van Samsungs beveiligingssysteem, zorgt voor opnieuw wat meer zekerheid. Als OS is Android 8.0 van de partij.

Nieuw is de ingebouwde SmartThings-app van Samsung. Hierdoor kan je met de smartphone een wasmachine of televisie, van jawel Samsung, gaan bedienen. Ook de ingebouwde hartslagsensor werkt beter.

Samsung blijft ook overtuigd van het nut van zijn digitale assistent Bixby. Tijdens de live demo werd er een foto genomen van een Spaanstalig menu dat in real-time werd vertaald naar het Engels. Een ander voorbeeld is een foto van een monument tijdens een citytrip waarna je extra info over deze bezienswaardigheid krijgt.

Voor power users is er het vernieuwde Samsung DeX docking station waarmee je de smartphone aansluit op een beeldscherm, toetsenbord en muis. Je kan ook je S9 gebruiken als toetsenbord of trackpad.

Samsung Galaxy S9Verschillen tussen de S9 en S9+

Zijn er dan geen verschillen tussen de Galaxy S9 en S9+, met uitzondering van het grotere scherm van 6,2-inch in plaats van 5,8-inch? Toch wel. Zo heeft de S9+ een dubbele camera die een 2x optische zoom mogelijk maakt, en ook bij portretfoto’s zijn voordelen heeft.

Ook het werkgeheugen op de S9+ is groter: 6GB in plaats van 4GB. Tot slot is er de grotere batterij van 3500 mAh op de S9+. De S9 moet het stellen met 3000 mAh.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn vanaf 16 maart verkrijgbaar met een geheugen van 64 en 256 GB. De Galaxy S9 kost minstens 849 euro; de Galaxy S9+ start vanaf 949 euro.

Wie de Samsung Galaxy S9 of S9+ vóór 15 maart bestelt, ontvangt tot 400 euro retour bij inruil van zijn oude toestel. Wanneer je het toestel vóór 8 maart bestelt, ontvang je jouw exemplaar bovendien 7 dagen voordat hij officieel in de winkel ligt.

Reageer