BlackBerry Classic

Samsung wil bepaalde technologieën van het noodlijdende BlackBerry in zijn eigen toestellen gaan toepassen. De Koreanen zouden vooral hun beveiliging willen aanscherpen.

Even was er sprake dat Samsung BlackBerry wou overkopen, maar daar komt voorlopig dus niets van in huis. De Canadese smartphonefabrikant, bekend omwille van zijn toestellen met fysieke toetsenborden, is al een tijdje in een neerwaartse spiraal verwikkeld. De fabrikant behoudt nog een trouwe fanbase, maar onder meer het kleine aantal apps zorgt voor een krimpend marktaandeel.

Toch heeft BlackBerry ook nog enkele voordelen ten opzichte van de concurrentie. De sterke beveiliging is daar één van en het is net in dat deel dat Samsung geïnteresseerd is. Het bedrijf zou zijn eigen Knox-omgeving willen versterken.

In november van vorig jaar hebben Samsung en BlackBerry een contract gesloten voor het uitwisselen van elkaars beveiligingstechnologie. Even waren er zelfs geruchten dat Samsung BlackBerry wou overnemen, maar die geruchten werden snel de kop ingedrukt. Voorlopig blijft het dus bij een samenwerking.

De andere smartphones van Samsung ontdekken?

Reageer