De radio blijft vedette nummer 1 in onze huishoudens. Streamingdiensten en muziekservices ten spijt, smeert maar liefst 90% van de Vlamingen nog steeds een portie good ol’ radio op de boterham*. Maar na de exit van analoge TV bereidt ook de radio zijn digitale overstap in 2026 voor. Audiospecialist ArtSound – even Belgisch als mayonaise bij stoverij – catert onze klassieke radiohonger met nieuwerwetse combitoestellen die de traditionele FM aanvullen met DAB+, internetradio én Bluetooth technologie. Met meer dan 25 jaar surfervaring op de geluidsgolven van de Belgische woonkamer, schuift ArtSound zelfzeker de R8 en R9 radio naar voor als must-have ingrediënt voor een smakelijke dag.

Een muzikaal 3-gangen

“Lang werd gedacht dat DAB en streaming het einde van de radio zou betekenen. Maar dat is zonder het menselijke brein gerekend. Elk van ons heeft de behoefte ergens toe te behoren. Daarnaast zoeken we vaak naar de meest gemakkelijke oplossing. Met de nieuwe R8 en R9 lieten we het gebruiksgemak, het zendergevoel en ieders interesseveld samenvloeien. Ze vormen bijna letterlijk het venster op de wereld”, vertelt Michaël Bingé, CEO van ArtSound.

Makkelijk, internationaal en toekomstgericht

Met één druk op de knop van de R8 en R9 luister je geruisloos naar je favoriete nationale én internationale zenders. Technologie – DAB+, internetradio en Bluetooth – en gebruiksgemak komen samen in deze 2 radio’s van de nieuwste generatie. De R8 en R9 zijn de kers op de ArtSound taart, dat al jaren succes boekt met kwalitatieve versterkers, diverse speakers – van inbouw, tot opbouw en draagbaar, hoofdtelefoons en multiroom toepassingen.

Nostalgie in een nieuw sausje

Wil je graag in elke kamer de geluidskwaliteit ervaren alsof je mee in de opname- of radiostudio staat? De R8 en R9 verbazen met hun compacte afmetingen, krachtige prestaties – dit laatste dankzij de ingebouwde equalizer en subwoofer – en vlotte tijdloze design. De combinatie van state-of-the-art techniek en een houten behuizing zorgen voor een warme klankkleur in welke ruimte dan ook. De R8 heeft een ingebouwde batterij, waarmee je hem makkelijk kan verplaatsen van bv. bureau naar badkamer voor een relax me-time-moment. Geen technische haperingen die je rust verstoren, want doordat de R8 en R9-radio niet alleen over de klassieke FM-functie maar ook over de loepzuivere DAB+ en internetradio-functie beschikken, ontvangen deze zelfs door dikke muren heen de juiste fun waves om ‘Last Christmas’ mee te kwelen. Want zei iemand daar ‘kerstcadeau’?

Reageer