Dat car tech een belangrijke evolutie doormaakt, weten ze ook bij Pioneer. Een nieuw gamma toestellen moet zich meer gaan richten op smartphonegebruik in de wagen.

Het lijkt misschien een beetje vreemd dat fabrikanten zich gaan richten op het gebruik van de smartphone in de wagen, iets wat je als bestuurder eigenlijk niet mag doen. Toch is het dat wel, want Apples CarPlay en Android Auto van Google zijn in het leven geroepen om smartphonegebruik in de wagen net veiliger te laten verlopen.

CarPlay en Android Auto

Zo laat CarPlay je toe om met je iPhone 5 of hoger via Siri spraakgestuurd te bellen, sms-berichten te schrijven en te beantwoorden, Apple Maps als navigatiesysteem te gebruiken, naar muziek te luisteren en compatibele apps te openen, zoals Spotify en Rdio.

pioneer-auto-4

Ook Android Auto brengt eigenlijk heel wat smartphonefuncties rechtstreeks naar het scherm van je auto-entertainment. Android Auto komt met een vereenvoudigde interface en nieuwe spraakbesturing. Daardoor kan je met behulp van spraakbesturing jouw media bedienen en jouw ogen op de weg houden. Zo kan je de gps activeren, muziek afspelen, sms’sen sturen, telefoongesprekken voeren, enzovoort. Je krijgt ook toegang tot verschillende apps van derden, zoals SoundCloud, WhatsApp en Spotify.
Pioneer lanceert vier nieuwe navigatiesystemen (AVIC-F77DAB, AVIC-F70DAB, AVIC-F970DAB en AVIC-F970BT) en één AV-ontvanger (AVH-X8700BT) . Alle modellen zijn uitgerust met Apple CarPlay, drie daarvan (AVIC-F77DAB, AVIC-F70DAB, AVH-X8700BT) komen ook met Android Auto ingebouwd.

Gps en muziekverbetering

De AVIC-modellen zijn voorzien van AVICSYNC, wat inhoudt dat een geconnecteerde smartphone waarop de AVICSYNC-app geïnstalleerd is je actuele kaartgegevens en verkeersupdates kan geven.

pioneer-auto-5

Elk van deze apparaten komt ook met ingebouwde Bluetooth-ondersteuning en dankzij breedbandaudio krijg je heldere telefoongesprekken. Ook jouw via Bluetooth doorgestuurde muziek krijgt een boost door middel van de Sound Retriever Air-techniek, die het geluid verbetert door gegevens die tijdens de compressie verloren gegaan zijn te herstellen.

Een andere leuke optie is AppRadio Mode, die je enkel terugvindt bij de AVIC-F77DAB en AVH-X8700BT. Hiermee kan je verschillende apps rechtstreeks op het scherm van jouw automediacenter te openen en te bedienen. Hier heb je een iPhone 4 of hoger of een compatibele Android-telefoon voor nodig.

Alle modellen zijn verkrijgbaar vanaf maart 2015.

Ontdek hier verscheidene autoradio’s van Pioneer
Klik hier om producten in te laden

Reageer