TomTom Curfer

Veiliger de baan op, minder brandstof verbruiken en minder slijtage van je wagen, dat is toch de droom van elke automobilist? De TomTom Curfer, een performance tracker voor auto’s, maakt het mogelijk!

Geld besparen door efficiënter rijgedrag

Efficiënter leren rijden aan de hand van statistieken over je rijstijl. Dat is het idee achter de TomTom Curfer. Deze performance tracker geeft je instant feedback over je rijtechniek zoals de manier waarop je remt, bochten neemt, accelereert en je auto stationair laat draaien. Verschillende kleuren – van groen tot rood – geven aan hoe goed je scoort op die verschillende elementen. Je krijgt ook meteen tips om je techniek te verbeteren.

Met deze informatie in het achterhoofd kun je slimmer gaan rijden waardoor je brandstof bespaart en je banden minder verslijten.

Safety first

De Curfer verzamelt ook gegevens over je wagen zelf zoals de accuspanning, olietemperatuur, motorbelasting, enzovoort. De app waarschuwt je meteen als een van deze factoren niet 100% in orde is.

Hoe werkt het?

De meeste auto’s die na 2011 gebouwd zijn, beschikken over een On Board Diagnostics-poort (OBD). Je sluit de TomTom Curfer aan op die poort en via Bluetooth stuurt de Curfer alle gegevens over je rijstijl en wagen naar je smartphone. In de Curfer-app wordt al die informatie op een visuele manier weergegeven.

TomTom CurferLeuke extra’s

Vergeten waar je je auto geparkeerd hebt? Geen nood! De Curfer app toont je de weg. Op een kaart laat hij zien waar jouw auto staat alsook waar jij je op dat moment bevindt.

Om het allemaal wat leuker te maken heeft de TomTom Curfer ook nog een spelelement in zich. Je kunt verschillende badges verzamelen op basis van jouw persoonlijke rijstijl en -vaardigheden. Je wordt dan bijvoorbeeld een ‘Easy Rider’, een ‘Road Warrior’ of een ‘Weekend Driver’. Deze badges kun je dan via sociale media met je vrienden delen.

De TomTom Curfer kost 79,95 euro incl. btw.

Reageer