Het besturingssysteem voor in de wagen Android Auto 2019 krijgt onder meer een verbeterde interface en nieuwe functies.

Android Auto bestaat sinds 2015 en de laatste jaren zien we het steeds meer opduiken in allerlei automodellen. Maar sindsdien veranderde er niet veel. Daar komt nu verandering in, nu Google de volgende weken een grote update uitrolt.

We sommen even de belangrijkste wijzigingen op.

1Nieuwe interface

Het nieuwe Android Auto moet beter opgaan in auto-interieurs en daarom is er nu een nieuw donkere modus. Voorheen was overdag het scherm glashelder en pas bij het intreden van duisternis, schakelde het over naar een donker thema.

2Overzichtelijke meldingen

De nieuwe hub voor notificaties moet meldingen van verschillende berichtenapps beter organiseren en bruikbaar maken. In de rechterhoek onderaan dien je nu op het belletje-icoon te drukken om aan je meldingen te komen. Niet-gelezen meldingen zie je snel door het rode knopje bij het icoon. Nieuwe meldingen tonen nog steeds met een kortstondige pop-up op het scherm.

3Lijst met apps

Op het startscherm kan je nu vlot naar een lijst met alle apps navigeren. De vier meest recent gebruikte apps komen bovenaan in die lijst.

Sommige van de meest handige Google Assistant-functies krijgen voortaan een eigen app in die lijst. Apps die met de stem kunnen worden bediend, herken je aan een kleiner Google Assistant-icoontje.

4Nieuwe navigatiebalk

Onderaan is er nu plaats voor een nieuwe en slimmere navigatiebalk. Handig als je muziek aan het afspelen bent en toch snel naar een ander scherm wenst te gaan. De knoppen voor het bedienen van muziek blijven dan steeds beschikbaar. Tijdens het navigeren verschijnt in die navigatiebalk je volgende routebegeleiding.

5Ondersteuning voor grotere schermen

Nu de schermen in tal van wagens groter en talrijker worden, moest Android Auto een manier vinden om steeds goed te blijven tonen. Met de update zou dat beter moeten lukken zodat er geen ruimte meer verloren gaat of zwarte zijbalken worden getoond.

 

Reageer