Philips TV introduceert een verbeterde versie van zijn meest krachtige processing suite, namelijk de 5e generatie Intelligent Dual Picture Engine. De dubbele chipversie van de 5e generatie-P5 biedt als enige AI Smart Bit Enhancement 2.0, AI Machine Learn Sharpness en een verbeterde Perfect Natural Reality-functie. De nieuwste ontwikkeling voegt daar nu ook AI Content Classification (inclusief filmdetectie) en Ambient Intelligence aan toe. De verbeterde beeldprocessor is geïntegreerd in de nieuwe Philips OLED+986 en OLED+936 premium tv-sets.

De nieuwe OLED+-modellen zijn voorzien van de unieke vierzijdige Ambilight-technologie die in combinatie met de superieure Picture Quality van de 5e generatie-P5 de ultieme kijkervaring biedt. De sets zijn ook uitgerust met de nieuwste high-performance OLED-panelen met een nieuwe Emission Layer en Micro Lens Array, wat zorgt voor verbeterde kijkhoeken en 20% meer lichtopbrengst.

De combinatie van de 5e generatie-P5, het nieuwste OLED-paneel en Ambilight zet de nieuwe standaard met een ongelooflijk contrast, prachtige highlights, uitzonderlijke details in zowel heldere als donkere scènes, kristalheldere scherpte, levendige doch natuurlijke kleuren, accurate huidtinten en een snelle, realistische bewegingsweergave. Dit alles wordt voortdurend afgestemd op het lokale omgevingslichtniveau.

Krachtiger en slimmer

Philips TV voegt door middel van een speciale AI-chip extra kracht toe aan de bestaande AI-prestaties van de 2021 OLED-sets. Een nieuwe toevoeging is de AI-inhoudsclassificatie met filmdetectie en Ambient Intelligence, welke de lichtsensor van de set op intelligente wijze integreert in de AI-functionaliteit. Dankzij filmdetectie herkennen de nieuwe OLED tv’s automatisch P5-films, waarbij de kijker de optie krijgt om over te schakelen naar de Filmmaker- of Home Cinema-modus.

Ambient Intelligence maakt gebruik van een nieuwe meettool welke de presentatie van zowel SDR- als HDR-inhoud op slimme wijze aanpast en daarnaast een optimaal contrast biedt voor omgevingslicht in alle kijkomgevingen. Deze innovatie biedt betere HDR-prestaties voor HLG, HDR10 & HDR10+ en zelfs Dolby Vision-bronnen via de Dolby Bright-modus.

De nieuwe OLED+ sets bieden ook HDR10+ Adaptive, dat dynamische HDR10+-metadata combineert met real-time informatie over het omgevingslicht. Hierdoor worden automatisch geoptimaliseerde helderheidsniveaus mogelijk gemaakt, welke per scène worden aangepast aan de kijkomgeving.

De extra kracht van de Intelligent Dual Picture Engine bieden extra features, zoals AI Smart Bit Enhancement 2.0, AI Machine Learning Sharpness, en een verbeterde Perfect Natural Reality functie. Dit maakt de OLED+-sets uniek in het Philips OLED-assortiment.

Haarfijne precisie voor messcherpe beelden

In plaats van één scherpte-instelling/-niveau toe te passen op het hele beeld, maakt de AI Machine Learning Sharpness-functie plaatselijke scherpteverbetering toe binnen het frame. Hierbij worden verschillende instellingen toegepast in specifieke gebieden van het beeld om een optimale scherpte over het hele beeld te garanderen.

De AI Smart Bit Enhancement 2.0-functie lost detailverlies op bij het verwijderen van banding uit zeer slechte broninhoud. Door de verwerkingskracht van de extra AI-chip toe te passen, kan het systeem 8-bit-video uitbreiden tot bijna 14-bit precisie in gebieden waar banding optreedt. Dit resulteert in vloeiendere overgangen zonder detailverlies in andere delen van het beeld.

Het verbeterde AI-systeem bevat ook een nieuwe versie van de unieke Perfect Natural Reality-technologie van Philips TV. Deze nieuwe technologie zet, door middel van nieuwe highlight-detectie en -verbeteringsfunctie, SDR-broncontent om in een HDR-achtig beeld met 30% natuurlijkere scherpte. In combinatie met het verbeterde contrast zorgt dit voor een zichtbaar realistischer beeld met diepere details, waardoor het beeld echt tot leven komt.

Optimale bescherming

Wat de 2021 OLED+-modellen ook uniek maakt is het anti-burn-in-systeem van Philips TV dat de premium OLED-panelen beschermd. De anti-burn-in-oplossing maakt gebruik van een geavanceerde logodetectiefunctie die een raster van 32.400 zones controleert om zeer nauwkeurig statische inhoud te detecteren. Vervolgens wordt de intensiteit van de lokale lichtuitvoer geleidelijk verminderd om inbranden te voorkomen, zonder dat dit ten koste gaat van de uitvoer van andere delen van het scherm. Het systeem van Philips TV maakt een einde aan het inbrandprobleem voor 95% van de statische beelden, waaronder logo’s en game-content.

Ook nieuw is de Fast Motion Clarity-functie, die een subtiele doch ultra-realistische, vloeiende overgang van beeld naar beeld biedt met verhoogde scherpte. De Fast Motion Clarity-functie draait op 100Hz in plaats van de gebruikelijke 50Hz om zo breedbeeldflikkering en artefacten te vermijden. Ook vermijdt de Fast Motion Clarity (FMC) het ‘sample & hold’ bewegingsonscherpte-effect door het invoegen van zwarte frames op 120Hz-niveau. Met deze functie worden beelden lijn per lijn op het scherm geschreven wat zorgt voor een geleidelijke overgang van het ene naar het andere beeld. Kijkers kunnen kiezen uit vier instellingen voor de FMC-functie: Off, Min, Mid of Max.

De 2021 OLED-tv’s zijn ook bij uitstek bestemd voor gamers met dank aan de HDMI 2.1-connectiviteit met e-arc en VRR voor 4K-content van 48Hz tot 120Hz met een indrukwekkende hoge snelheid van 48Gbps (444, 12 bit). Het resultaat is een minimale latentie van slechts 11ms (7ms van het platform en 4ms van het beeldscherm). Hiermee behoren de nieuwe Philips OLED-sets tot de snelste tv’s van dit moment.

Gebruikers kunnen de OLED-tv’s tevens op professioneel niveau kalibreren dankzij de Calman Ready-functie. Deze functie biedt eenvoudig toegang tot automatische kleurkalibratie waardoor de set nauwkeurig kan worden afgesteld om absolute kleurnauwkeurigheid te garanderen.

De Philips OLED+986 is verkrijgbaar vanaf oktober in 65’’. De Philips OLED+936 is beschikbaar in 48’’, 55’’ en 65’’ inch vanaf september.

Samengevat

 • 5e generatie P5 met AI Intelligent Dual Picture Engine is uitgerust met een speciale AI-chip om verbeterde AI-prestaties te introduceren en uitzonderlijke PQ te bieden.
 • Vierzijdige Ambilight-technologie in combinatie met de uitzonderlijke 5e generatie AI PQ zorgt voor een meeslepende kijkervaring.
 • Nieuw high-performance OLED-paneel met 20% meer piekhelderheid om superieur contrast, verbeterde kijkhoeken en spectaculaire highlights en details te bieden.
 • Unieke ‘anti-burn-in’-technologie beschermt de schermen van de  toonaangevende OLED-sets.
 • AI-functionaliteit voegt Content Classification toe waardoor filminhoud automatisch gedetecteerd wordt en verschillende kijkopties aangeboden worden.
 • Ambient Intelligence integreert de lichtsensor op intelligente wijze om de PQ te optimaliseren voor omgevingslichtniveaus.
 • AI Machine Learning Sharpness, AI Smart Bit Enhancement 2.0 en verbeterde Perfect Natural Reality-functies.
 • HDR10+ Adaptive maakt gebruik van HDR10+-metagegevens om de inhoud per scène te optimaliseren voor de omgeving.
 • Fast Motion Clarity-modus maakt gebruik van 120Hz-invoeging van zwarte frames voor ultra-realistische vloeiende bewegingen met verhoogde scherpte.
 • HDMI 2.1-functionaliteit met VRR & Low Latency voor de perfecte game-ervaring.
 • Calman Ready voor automatische kalibratie om absolute kleurnauwkeurigheid volgens industrienormen te garanderen.

Reageer