GZ1500

Alle nieuwe OLED televisies voor 2019 van Panasonic kunnen overweg met HDR10+, Dolby Vision en Dolby Atmos.

De GZ2000, die begin januari al werd geïntroduceerd op de CES, blijft de topper onder de OLED tv’s van Panasonic. Deze OLED tv is voorzien van een op maat gemaakt 4K Professional Edition OLED-scherm.

De drie andere OLED televisiereeksen zijn de GZ1500, GZ1000 en GZ950. Heel veel van de functies op de GZ2000 zoals HDR10+ en Dolby Vision zien we terug op deze drie OLED televisiereeksen, en zelfs op enkele LCD tv’s.

GZ2000

De vier OLED televisies maken allemaal gebruik van de beeldprocessor HCX Pro, die in samenwerking met Hollywood studio’s werd gefinetuned. De tv’s hebben zelfs een Cinema-beeldmodus die door Hollywood kleurspecialist Stefan Sonnenfeld, bekend van onder andere “A Star is Born”, werd uitgewerkt.

De OLED tv’s, met uitzondering van de GZ950, zijn dit jaar ook allen compatibel met Dolby Atmos. De GZ2000 heeft daarvoor zelfs speciale omhooggerichte speakers ingebouwd die werden getuned door specialisten van zustermerk Technics. De GZ1500 heeft een afzonderlijke soundbar – de Blade Speaker – in het verlengde van het scherm.

GZ1000

Op smart tv-vlak is er het nieuwe My Home Screen 4.0 dat nu meer te personaliseren is en nieuwe pictogrammen en sneltoetsen bevat voor live tv, aangesloten apparaten en streamingdiensten zoals Netflix, Amazon en YouTube.

De vier nieuwe reeksen zouden vanaf juni en juli 2019 moeten verschijnen in de schermformaten 55-inch en 65-inch. Prijzen werden nog niet bekendgemaakt.

Reageer