Panasonic Smart Heat Pump

De Smart Heat Pump-warmtepomp: de oplossing tegen blackouts?

De Smart Heat Pump-warmtepomp moet de druk op het energienetwerk verminderen en gaat alleen op dalmomenten stroom verbruiken. Geen overbodige luxe, met het dreigende stroomtekort komende winter.

De kranten en journaals staan er al maanden vol van: komende winter dreigt er een elektriciteitstekort in ons land en dus kan het zijn dat jouw stad of gemeente op een gegeven moment een paar uur zonder stroom valt.

Stroom wordt tijdens de daluren opgeslagen

Met de Smart Heat Pump van Panasonic wordt de belasting op het net verdeeld en krijg je geen piekbelastingen. In de plaats wordt er stroom opgeslagen tijdens de daluren en vermijd je overbelasting van het netwerk. Panasonic kan hiervoor buigen op zijn ervaring met batterijen, zonnepanelen, slimme meters en uiteraard warmtepomptechnologie.

De Smart Heat Pump kan gebruikt worden voor zowel verwarming en koeling als voor warm water. De toestellen kunnen bovendien zeer lage temperaturen aan, tot -20°C.

De techniek van Panasonic is zeer interessant, want als deze techniek veelvuldig toegepast zou worden, kan dit een groot positief effect hebben op ons elektriciteitsverbruik. Want als je de piekbelasting vermindert, verlaagt ook de druk op het net en kan je de huishoudens met minder elektriciteitscentrales van energie voorzien. Een evolutie om in het oog te houden!

Reageer