De CZ950-televisie moet ‘Absolute Black’ bieden en de zwartwaarden naar nieuwe hoogtes, of beter gezegd: dieptes, brengen.

OLED: het is wat. Ontegensprekelijk biedt het de beste beeldkwaliteit die er momenteel mogelijk is en doet het led-televisies en zelfs de allerbeste plasma-tv’s verbleken. Letterlijk, want de zwartwaarden bij OLED zijn nog zoveel dieper dan zelfs Panasonic ooit kon bereiken met hun plasma’s.

En hoewel Panasonic de laatste jaren best wel vooruitgang wist te boeken met de beeldkwaliteit van hun led-tv’s, lijkt het toch vooral toekomst te zien in OLED, zo bewees het ook op IFA. Het stelde daar immers de TX-65CZ950 voor, een 4K OLED-tv met een aangepaste versie van de 4K Studio Master Processor.

Die processor, nodig om het beeldscherm op een goede manier 4K-beelden te laten verwerken, werd uitgebreid met technologie die Panasonic uit zijn eigen professionele AV-divisie haalde, aangevuld met experts uit Hollywood. Zo stemde kleurenspecialist Mike Sowa, die meewerkte aan blockbusters als Oblivion en Insurgent, de televisie op een professionele manier af, waardoor de beeldkwaliteit er alleen maar op vooruit kan gaan.

Klik hier om producten in te laden

De CZ950 moet een ‘Absolute Black’ bieden, waarbij zwart dieper dan ooit is. Verder voorziet het ook een THX-certificering, waarmee het de eerste 4K OLED-tv is die dit label krijgt. Als niet onbelangrijk toetje ondersteunt de televisie ook High Dynamic Range, dat een grotere luminantie en kleurbereik biedt en voor een pak meer dynamische beelden zorgt.

Een echte releasedatum voor de CZ950 is er nog niet, maar naar verluidt zou het toestel wel gecommercialiseerd worden. We houden het voor je in de gaten!

Reageer