De Ultra HD-resolutie is meer dan enkel maar pixeltjes tellen, zo beseffen ze ook bij Panasonic. De 4K Pro-techniek moet een beeld met ultrahoge resolutie verbeteren en Ultra HD zo naar een nieuw niveau brengen.

Voor Panasonic is 4K meer dan enkel maar het tellen van pixels en daarom komt het met de term ‘4K Pro’, dat aan de hand van verschillende beeldverbeteringstechnieken een stapje verder moet gaan dan enkel maar een 3840 x 2160-resolutie.

De Ultra HD-resolutie wordt verbeterd door verschillende technieken:

4K Studio Master Processor

Deze chipset moet voor een betere verwerking van het beeldmateriaal zorgen. Panasonic deed hiervoor een beroep op zijn professionele AV-bedrijf Panasonic Hollywood Laboratory en zijn plasmadivisie. Betere kleuren, contrast en helderheid moeten het gevolg zijn. Deze nieuwe processor zal ook systeemeigen High Dynamic Range-beelden kunnen ondersteunen.

Accurate Colour Drive

De naam zegt het zelf: deze techniek moet zorgen voor waarheidsgetrouwe kleuren. Via een ‘3D Lookup Table’ worden kleuren als het ware aan mekaar verbonden en zorgt een wijziging van de ene inputkleur ook voor een wijziging in de andere outputkleuren. Anders gezegd: de televisie werkt meer in tinten en moet hierdoor voor een nauwkeuriger en natuurlijker resultaat zorgen over verschillende helderheidsniveaus.

Black Gradation Drive

Dit zorgt ervoor dat de backlightcontrole en de ‘gain’ van het scherm binnen eenzelfde verwerkingssysteem komen te zitten. Hierdoor moet de lichtverdeling beter zijn en worden details in schaduwen beter zichtbaar.

Wide Colour Phosphor-schermen

Deze nieuwe schermen zijn speciaal afgestemd op de 4K Studio Master Processor en moeten kleuren meer gaan weergeven zoals je ze in de bioscoop ziet. Leuk extraatje: deze schermen zijn zeer zuinig en gebruiken ongeveer de helft van de stroom dat een traditioneel Quantum Dot-scherm gebruikt om dezelfde helderheidsniveaus te bekomen.

Ontdek hier de televisies van Panasonic
Klik hier om producten in te laden

Reageer