De Chinese smartphonefabrikant OnePlus heeft zijn tweede toestel voorgesteld. De OnePlus Two verschilt niet zo gek veel van zijn voorganger, maar krijgt uiteraard wel enkele nieuwe functies mee.

 

Voor wie OnePlus nog niet kent: het Chinese bedrijf wil, zoals ook anderen dat doen, een budgetvriendelijk alternatief bieden voor de high-end telefoons van grote merken zoals Apple, Samsung en Sony. Het biedt daarbij gelijkaardige specificaties als de duurdere toestellen, maar aan de helft van de prijs.

Vorig jaar lanceerde het de OnePlus One, nu komt het dus met de Two aanzetten. De OnePlus Two heeft net als zijn voorganger een 5,5 inch Full HD IPS-scherm en draait op Android Lollipop.

Net als het eerste toestel komt ook de Two in twee varianten: de goedkoopste versie krijgt 3 GB RAM-geheugen en een opslag van 16 GB, de duurdere variant krijgt 4 GB RAM en 64 GB opslaggeheugen. Beide versies draaien op een Snapdragon 810 octa-core processor. De camera telt eveneens 13 megapixels, maar komt met een andere sensortechniek en krijgt een laserautofocus. Ook optische beeldstabilisatie is voorzien.

Veel gelijkenissen tussen de twee, dus, maar uiteraard zijn er ook enkele verschillen. Zo krijgt de Two een vingerafdrukscanner mee aan de voorzijde. Opvallend: het apparaat verving de standaard USB-oplader door een USB-C-poort. De accu doet het met zijn 3300 mAh-capaciteit iets beter dan de OnePlus One en komt, opvallend, zonder NFC. Volgens OnePlus wordt deze techniek amper gebruikt en geniet Bluetooth nog steeds de voorkeur.

Waar de OnePlus One nog uit de doos met de Cyanogen Mod geïnstalleerd kwam (een softwareschil die doorgedreven personalisatie mogelijk maakte), komt de Two met Android Lollipop met OxygenOS, een skin van OnePlus zelf.

Een groot voordeel dat de OnePlus Two op zijn voorganger heeft, is de ondersteuning voor de 4G-bandbreedtes in onze contreien. De OnePlus One ondersteunt wel 4G, maar niet op de frequenties die hier gebruikt worden, waardoor je maximaal aan 3G-snelheden surft.

Voor de verdeling van het toestel kiest OnePlus opnieuw voor het systeem van uitnodigingen, waarbij je een uitnodiging moet hebben om het toestel te kunnen kopen. De levering start in augustus. De goedkope versie kost 339 euro, de duurdere variant is voor 399 euro de jouwe.

Reageer