OLED tv’s van LG krijgen Nvidia G-Sync

LG voegt G-Sync variabele verversingsnelheid toe aan de meeste OLED tv’s uit 2019.

Hoewel de tv’s niet over specifieke G-Sync hardware beschikken, hebben LG en Nvidia de koppen bij elkaar gestoken om G-Sync toch mogelijk te maken. Wanneer je een pc met een compatibele Nvidia GPU aansluit op de tv, zou het scherm moeten in staat zijn om variabele verversingsnelheden tot 120Hz te tonen.

Met G-Sync past het scherm zich aan de framerate aan die dankzij de gpu in een game wordt behaald. Dit leidt tot een betere spelervaring en minder artefacten in het beeld.

Hoewel de nieuwe LG tv’s over een HDMI 2.1 aansluiting beschikken die variabele verversingsnelheden mogelijk maken, is er tot op heden nog geen grafische kaart te vinden die een HDMI 2.1 poort heeft. Nvidia zegt dat de ondersteuning geldt voor kaarten in de GeForce RTX 20-Series, zoals de RTX 2080Ti.

LG tv’s, net zoals die van een heleboel andere merken, hebben al een lage inputlag en laten zich makkelijk gebruiken met gameconsoles zoals de Xbox One, PS4 en Nintendo Switch.

LG zegt dat de inputlag voor de nieuwe functie 6ms bedraagt voor 1440p-inhoud aan 120Hz en 13ms voor 4K-inhoud aan 60Hz.

De software-update wordt de volgende weken uitgerold. De W9 krijgt de update niet, omdat ondersteuning voor Variable Refresh Rate (VRR) ontbreekt.

Klik hier om producten in te laden

Reageer