Occhio lei

Met ‘lei’ en ‘lui’ stelde Occhio op Interieur twee stijlvolle armaturen voor. Het bedrijf haalde enkele elementen uit de wereld van de fotografie en implementeerde die op een interessante manier in de twee nieuwe verlichtingsoplossingen.

Met ‘lei’ (Italiaans voor ‘zij’) ging Occhio kijken naar het diafragma van een fototoestel. De lei komt met een verstelbaar irisdiafragma van roestvrij staal, waarmee je verschillende sferen kan creëren door voor een andere lichtinval te kiezen.

Occhio lui

Draai je de iris volledig open, dan wordt het licht gebundeld in een lichtkegel. Sluit je de iris, dan wordt het licht diffuus weergegeven door de lichtdoorlatende behuizing van de armatuur. Je kan de lamp ook gaan dimmen door een lichte aanraking aan de achterzijde. Op die manier vind je voor elke gelegenheid wel de gepaste lichtsterkte en -inval.

De ‘lui’ (Italiaans voor ‘hij’) beschikt dan weer over een systeem met ‘objectieven’, waarbij je van een ‘zoomobjectief’ helemaal traploos van een lichtkegel van 20° tot een met 60° kan gaan. Aan de achterzijde van de lamp zit een schuifregelaar waarmee je de helderheid kan regelen. De kleuren van de cilinder en het objectief kan je vrij kiezen, dus je kan creatief aan de slag gaan.

Occhio lui

Reageer