Het toestel focust op opnamesnelheid, 4K-opnames en, uiteraard, beeldkwaliteit. De 1 J5 is verkrijgbaar vanaf 30 april en krijgt een vanafprijs van 499 euro mee.

De Nikon 1 J5 is meteen ook de eerste systeemcamera van het merk waarmee je filmpjes in Ultra HD-resolutie kan schieten. Ook een opnamemogelijkheid in Full HD aan 60 fps is mogelijk.

Maar uiteraard gaat het vooral om de fotokwaliteit, en die wordt verzorgd door een 20,8 megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde. De lichtgevoeligheid gaat tot ISO 160 – 12.800 met handmatige of automatische instelling. Een geavanceerd ruisonderdrukkingssysteem moet ruis bij een hoge ISO-gevoeligheid voorkomen.

De hybride autofocus biedt maar liefst 105 fasedetectiepunten die snel en nauwkeurig op de actie moeten scherpstellen. Met de Sport-stand kan je een reeks snelle actieopnames weergeven als één groep opnames. Met de 1 J5 kan je bovendien continu AF-opnames vastleggen met een snelheid van 20 beelden per seconde. Alles wordt in goede banen geleid door de EXPEED 5A-beeldprocessor.

Het toestel ondersteunt verder wifi en NFC, beschikt over een Timelapse-functie en wordt standaard met een 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-gemotoriseerd ZOOM-objectief geleverd.

De Nikon 1 J5 is verkrijgbaar in twee kleurencombinaties: een zwarte camerabody met zwart objectief of een zilverkleurige/zwarte camerabody met zilverkleurig objectief. De camera ligt vanaf 30 april in de winkelrekken voor een aanbevolen prijs vanaf 499 euro.

Klik hier om producten in te laden

Reageer