Niko pakt uit met zijn Home Control, een systeem dat de manier waarop je in jouw woning staat ingrijpend kan veranderen. Zo biedt Home Control extra functies op gebied van veiligheid, comfort, ventileren en verwarmen.

We vertrekken echter vanuit een basisinstallatie. Die integreer je in je woning wanneer je je volledige elektrische installatie vernieuwt, dus bij nieuwbouw of bij grote verbouwingen.

Bij een basisinstallatie bedien je eenvoudig verschillende lichtpunten, samen of los van elkaar. Met de alles uit-toets schakel je alles met één druk uit, terwijl een paniektoets net alles aanschakelt. Een aanwezigheidssimulatie zal de verlichting in je woning automatisch in verschillende kamers en op verschillende momenten aanschakelen. Ook kan je je stopcontacten tussen bepaalde tijdstippen uitschakelen.

Veiligheid

Die basisinstallatie kan je gaan uitbreiden met meldingen die je op je smartphone ontvangt. Zo weet je wanneer je kinderen van school thuiskomen, word je gewaarschuwd bij een waterlek en krijg je een melding wanneer er beweging is in huis wanneer je zelf niet thuis bent.

Niko-Home-Control_videophone_04

Het systeem gaat ook logische handelingen uitvoeren. Gaat de rookdetector af? Dan gaan alle rolluiken onmiddellijk omhoog om eventuele vluchtwegen te creëren en meer zichtbaarheid te bieden. Een geactiveerd alarm kan dan weer alle lichten aan doen gaan. Een videobuitenpost en toegangscontrole kan je koppelen aan je smartphone, zodat je te zien krijgt wie er aan de deur staat. Ook wordt er een video-opname gemaakt.

Comfort

Niko Home Control werkt samen met drukknoppen, maar je kan ook kiezen voor een centraal aanraakscherm. Je kan ook jouw smartphone of tablet gebruiken als afstandsbediening. Op die manier kan je je woning zowel binnen- als buitenshuis bedienen.

De basisinstallatie kan je bovendien verder gaan uitbreiden met extra dimmers en sfeersettings, terwijl je ook bewegingsmelders aan je verlichting kan gaan koppelen.

Slim ventileren en verwarmen

Door de alles uit-toets aan je ventilatie en verwarming te gaan koppelen, gaan die samen met de verlichting op de laagste stand. Zo beperk je meteen ook jouw energieverbruik.

Via het ecodisplay, het aanraakscherm en je smartphone of tablet kan je zien hoeveel elektriciteit je verbruikt of wat je via zonnepanelen produceert.

Met de zoneverwarming kies je wanneer de verwarming in een kamer aanspringt. Je kan bijvoorbeeld de badkamer alleen tussen 7 en 8 uur laten verwarmen, zonder dat je daarom de verwarming zelf moet aan- en uitdraaien.

Niko-Home-Control---Niko-Pure-alu-gold-met-sfeerdisplay

Op koude winterdagen kan je thuiskomen in een warm huis dankzij de mogelijkheid om de verwarming via je smartphone of tablet aan te schakelen wanneer je eens vroeger van je werk naar huis gaat. Je bent dus niet noodzakelijk gebonden aan vaste schema’s, maar je kan ook zelf aanpassingen doorvoeren.

Op een goede manier ventileren zorgt voor een betere luchtkwaliteit binnenshuis. De slimme ventilatiesturing detecteert wanneer je in de badkamer of keuken in de weer bent en zet de ventilatie bijgevolg wat harder.

Omdat je jouw rolluiken en zonwering automatisch en centraal vanuit je luie stoel kan bedienen, hoef je bovendien niet constant heen-en-weer te lopen. Gemakkelijk, toch?

Klik hier om producten in te laden

Reageer