Je hebt het vast al vaak gehoord: de zon is ontzettend belangrijk voor ons algemeen welbevinden. In zonlicht zit namelijk vitamine D, wat een grote invloed heeft op je weerstand en je humeur. In de winter zijn er heel wat minder uren daglicht, waarbij dat licht ook nog eens minder intens is. Hierdoor worden we somber en slaperig.

Wat nu? Ofwel trotseer je de kou om toch zeker 20 minuten natuurlijk zonlicht op te doen, ofwel boots je dat licht na met een kunstmatige bron. Zo bestaan er optische systemen vol kleine led-lampjes waarvan de frequentie exact overeenkomt met die van zonlicht.

Wanneer de avond valt is het een goed idee om over te schakelen op sfeerverlichting, zodat je verlichting aansluit bij de activiteit die je doet. Met Niko Digital black roep je een vooringestelde sfeer en verlichting op dankzij een simpele beweging.

Zo moet je nooit meer verschillende lampen aan- en uitzetten om de juiste balans terug te vinden. Het gedimde licht laat de aanmaak van het slaaphormoon toe, zodat je volledig tot rust komt.

Verbeter je slaapkwaliteit

Gezonde lucht is cruciaal voor een goede nachtrust. Af en toe een raam openzetten is geen slecht idee en ook kamerplanten kunnen de luchtkwaliteit verbeteren. Voor een grotere impact is een luchtzuiveraar dan weer je beste optie.

Maar hoe weet je nu of je luchtkwaliteit oké is? Bij nieuwbouwprojecten is het mogelijk om een koppeling te maken tussen de nieuwe Renson Healthbox 3.0 en Niko Home Control.

Deze ventilatie-unit brengt je via Niko Home Control op de hoogte als de luchtkwaliteit en het ventilatieniveau in je woning niet optimaal zijn, waarbij het systeem zelfs automatisch bijstuurt.

Omarm je ochtendritueel

Alle begin is moeilijk, dus misschien sta je niet te springen voor een nieuwe ochtendroutine. En toch kan het wonderen doen voor je gemoedsrust.

Onze tip? Roep de hulp in van huisautomatisering en maak het jezelf een stuk gemakkelijker. Zo word je op het geplande uur gewekt met je favoriete muziek of radiozender door de boxen en een zacht, warm licht, in plaats van dat brute alarm. En tegen dat jij uit bed rolt is de badkamer al voorverwarmd, dankzij de slimme thermostaat.

Blijf in beweging

Het is al langer aangetoond, maar geregeld bewegen is een van de beste manieren om je fysiek en mentaal goed te voelen. Zoek dus een loopbuddy, plan een vaste dag bij het zwembad of haal je fiets van stal om de winterblues tegen te gaan.

Blijf je liever binnen? Home-workouts zitten in de lift en steeds meer mensen investeren in een eigen home fitness. Die wordt geïntegreerd in een bestaande ruimte in huis, want niet iedereen heeft zomaar plaats voor een exclusieve fitnessruimte.

Wat dacht je bijvoorbeeld van ’s morgens snel even sporten en dan meteen de douche in? Ook hier kan je de sferen en routines van Niko Home Control gebruiken om je badkamer om te toveren tot fitnessruimte met het juiste licht en de ideale temperatuur.

Voor welke optie je ook kiest, sporten geeft je een boost van adrenaline, endorfine en zuurstof. Lees: meer energie overdag en een betere nachtrust!

Voorkom dagdagelijkse zorgen

In de winter wegen de kleine irritaties al eens wat sneller door. Daarom is het belangrijk om jezelf zoveel mogelijk te ontzorgen thuis. Technologie kan hierbij veel voordelen opleveren… maar kan soms ook een keerzijde hebben. Denk aan toenemende (keuze)stress, en technofobie. Zeker oudere generaties ervaren veel stress bij de introductie van nieuwe toestellen.

Bij Niko ligt de focus op producten die echt een meerwaarde bieden voor je thuis. Gebruiksvriendelijke en intuïtieve producten zoals Niko Home Control.

Zo’n producten dragen bij aan een slim huis dat aanvoelt wat jij op dat moment nodig hebt, en de juiste sfeer en rust creëert. Een huis dat zorgt voor gemoedsrust, ingesteld zoals jij dat wil.

Reageer