Daikin EHVH-DV Atherma 3
Daikin EHVH-DV Atherma 3

Naar jaarlijkse gewoonte presenteert Daikin zijn nieuwigheden tijdens de Blue Day aan pers en installateurs.

Dit jaar brengt Daikin voor de residentiële markt verschillende nieuwe modellen van de Split en de Multi Split uit die werken op het koelmiddel R32, de vervanger van het milieuonvriendelijke koelmiddel R410A.

Deze maand heeft Daikin alvast twee nieuwe wandmodellen voor gezinswoningen en appartementen in petto: de Perfera Upgrade en Comfora Upgrade.

De Perfera wandunit is tot 7% energie-efficiënter qua verwarming, en tot 5% wat koeling betreft. Om een optimaal comfort te garanderen, werd ook aan de geluidsdruk van de interne units gesleuteld.

De filters van het wandmodel Comfora (zie onderstaande foto) krijgen een facelift. Zo bestrijden ze beter de verspreiding van bacteriën en microben, en absorberen ze allergenen zoals pollen en mijten.

De vernieuwde geothermische warmtepomp van Daikin heeft een herwerkt design en kan nu het verwarmingssysteem tot 60°C opwarmen en de warmwaterboiler (180L) een temperatuur van 56°C laten bereiken.

In mei maken twee nieuwe modellen van deze geothermische warmtepomp hun opwachting. Die zijn kleiner, geschikt voor compactere woningen én verbruiken aanzienlijk minder energie.

Enkele modellen

Klik hier om producten in te laden

Reageer