Bluesound Node 2i Wit

De verbeteringen van Generation 2i van het streamingplatform Bluesound situeren zich vooral onder de motorkap met ondersteuning voor AirPlay 2, tweewegs Bluetooth, aptX HD Bluetooth en dual Wi-Fi.

Het Bluesound productaanbod bestaat uit draadloze, digitale multiroom-muziekspelers met audiofiele eigenschappen. Centraal staat het BluOS muziekmanagementsysteem dat muziek kan streamen vanaf allerhande bronnen, online of lokaal in een bibliotheek.

De meest spraakmakende toevoeging aan de nieuwe producten is AirPlay 2. Met de nieuwe generatie AirPlay kan er vanaf zowat elke iPhone, iPad of Mac gestreamd worden naar het Bluesound-systeem. Bij een eerstvolgende firmware-update komt AirPlay 2 naar de nieuwe lichting Bluesound producten.

AirPlay 2 biedt verder meer controlemogelijkheden zoals stembediening via Siri. Wanneer een Bluesound Gen 2i product wordt toegevoegd aan de Apple Home-app, kan je als luisteraar vragen aan Siri om een bepaald nummer af te spelen in een kamer. Het toevoegen van slechts één Gen 2i-apparaat is al voldoende om het volledige Bluesound-ecosysteem van AirPlay 2 te voorzien.

Leestip: Apple AirPlay 2: alles we al weten

Generation 2i heeft ook tweewegs Bluetooth aan boord, waardoor het mogelijk is draadloos met een hoofdtelefoon te luisteren naar muziek. Die tweewegs Bluetooth functionaliteit vind je nu nog amper terug bij andere audioproducten.

Door ondersteuning van het nieuwe aptX HD Bluetooth kan zelfs audio beter-dan-CD kwaliteit in 24bit-resolutie draadloos gestreamd worden. Vooral gebruikers van hi-res audiodiensten zoals Tidal zullen er gretig gebruik van maken. Dat er ook steeds meer hoofdtelefoons met aptX HD Bluetooth verschijnen, wakkert alleen maar de appetijt voor muziek in de beste kwaliteit aan.

Bluesound Pulse 2i WitGoed om weten is dat de gebruikte Qualcomm-chip (CSR8675) ook nog AAC ondersteunt, zodat Apple-gebruikers niet in de kou staan.

Een laatste vernieuwing is dual-band WiFi, waarbij er gebruik kan gemaakt worden van het minder zwaar belaste en snellere 5GHz thuisnetwerk.

Tot slot hebben de Pulse 2i, Pulse Mini 2i en Pulse Flex 2i nieuwe luidsprekers, krachtigere versterkers en de populaire audio-settings van de Soundbar gekregen. De Pulse 2i en Pulse Mini 2i kunnen nu als zelfstandige stereo-luidsprekers gebruikt worden.

De Powernode 2i heeft een extra gecombineerde Toslink/3,5mm optische/analoge
ingang gekregen en de Pulse Soundbar 2i is voorzien van een HDMI-ingang (met ARC en eARC).

Bluesound Generation 2i is vanaf 15 oktober 2018 verkrijgbaar bij de geautoriseerde Bluesound dealer.

Klik hier om producten in te laden

Reageer