4-weg-cassette Mitsubishi Electric
Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric laat weten dat er sinds kort een nieuwe 4-weg cassette unit voor de commerciële gamma’s Mr. Slim en VRF City Multi verkrijgbaar is.

Een afzonderlijke aansturing van de vier uitblaaslamellen zorgt voor een hoger comfort, terwijl een vernieuwde sensor nu nog nauwkeuriger de kamertemperatuur in de gaten houdt.

“Bij onze nieuwe cassette unit verwachten we veel van de intelligente functies, die op elk moment een zuinige en comfortabele klimaatregeling garanderen”, vertelt Olivier Vanopstal, Sales Manager bij Mitsubishi Electric Belgium.

Zo registreert de nieuwe 3D i-see sensor in een omtrek van 12 meter heel nauwkeurig de kamertemperatuur in 1856 afzonderlijke meetpunten, samen met de personen en hun positie in die kamer. Tegelijk wordt ook de vloertemperatuur gemeten.

Mitsubishi ElectricAl deze gegevens vormen de basis voor de instelling van de temperatuurregeling én de luchtverdeling in de ruimte. Wanneer iemand de kamer betreedt, past de sensor volledig automatisch het koel- en het verwarmingsvermogen aan. Omgekeerd wanneer er niemand meer aanwezig is, gaat de binnenunit automatisch naar een stand-bymodus.

Het hoge comfortniveau is trouwens enkel haalbaar door de vier nieuw ontworpen uitblaaslamellen die elk afzonderlijk kunnen worden aangestuurd. Zo is een doelgerichte verspreiding van de uitgeblazen lucht mogelijk. En doordat de lucht ook vrijwel horizontaal onder het plafond wordt verspreid, reikt de luchtstraal extra ver en wordt tocht vermeden.

De nieuwe cassette is ook stil: afhankelijk van het koelvermogen strekt het spectrum zich uit van 26 tot amper 36 dB(A).

De cassette is verkrijgbaar in zeven maten met een koelvermogen van 3,6 tot 14 kW.

Reageer