Met de Auto Adaption-functie kan je bepalen of jouw warmtepomp kamergestuurd wordt of via de buitentemperatuur geregeld wordt. Daarnaast zijn bij de nieuwe toestellen ook zaken als de afstandsbediening en het MELCloud-systeem aanwezig.

De nieuwe FTC-5-regelaar van Mitsubishi Electric is uitgerust met een Auto Adaption-functie, waarmee je kan bepalen of de warmtepomp kamer- of buitentemperatuurgestuurd wordt geregeld. Stel je het systeem in op kamertemperatuurmodus en constateert het een warmtebehoefte, dan wordt het verwarmingswater stapsgewijs verwarmd in plaats van meteen naar de maximale warmte te gaan.

Tegelijk zal de besturing de verandering in de kamertemperatuur registreren en daaruit opmaken onder welke voorwaarden snel en comfortabel de gewenste kamertemperatuur bereikt kan worden. Hierdoor moet een hoger rendement bereikt worden.

Mitsubishi Electric is nu al een tijdje bezig met het omvormen van de warmtepomp tot een ‘slim’ toestel. Zo bepaalt de automatische zomer- en wintertijdomschakeling samen met een uitgangssignaal of de warmtepomp in verwarmings- of koelmodus moet werken en zorgt ze zo voor extra comfort.

Via de WLAN-adapter kan je de warmtepomp ook in een thuisnetwerk opnemen en met je smartphone of tablet gaan bedienen. Registratie via de MELCloud zorgt dan weer voor een veilige registratie van je gegevens en parameters.

Reageer