Totaal onverwacht heeft Microsoft zijn nieuwe Xbox onthuld op de The Game Awards. De spelconsole krijgt de naam Xbox Series X mee en heeft de vorm van een kleine pc-toren.

De spelconsole die tot op heden als Project Scarlett door het leven ging moet tegen het einde van 2020 te koop zijn.

In een blogpost zegt Microsoft dat het industriële design van de Xbox Series X toelaat om de rekenkracht van de bestaande Xbox One X met een factor 4x te overtreffen, en bovendien een stille spelervaring te garanderen.

Microsoft Xbox Series X

De Xbox Series X kan beelden op het scherm tonen in 4K aan 60fps (met mogelijkheid tot 120fps) met ondersteuning voor Variable Refresh Rate (VRR) en Auto Low Latency Mode (ALLM). Ook 8K behoort tot de eventuele opties. Microsoft werkt voor de custom processor samen met AMD.

De torenvormige Xbox Series X kan trouwens zowel rechtstaand als liggend worden gepositioneerd. Eén grote ventilator bovenaan duwt de warme lucht naar buiten. Schijfjes worden nog steeds ondersteund (al zou er volgens geruchten ook een versie zonder schijfjes op de planning staan).

Er komt ook een nieuwe Xbox Wireless Controller, met onder andere een deelknop en een d-pad waarvan de boter werd gehaald bij de Xbox Elite Series 2 Wireless Controller. De controller zal compatibel zijn met de bestaande Xbox One en Windows 10 pc’s. Eén controller zal steeds gebundeld worden met de Xbox Series X.

Microsoft demonstreerde de kracht van de Xbox Series X met een trailer voor Senua’s Saga: Hellblade II, de opvolger van Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Reageer