Mio MiVue 538 dashcam

Een dashcam maakt dat je tot op zekere hoogte met een gerust gemoed je wagen kan instappen, aangezien je in geval van een ongeluk kan aantonen wat er precies gebeurd is. Bovendien zorgt het toestel voor schitterende beelden van je road trip.

De dashcam is in sommige landen, waaronder ook België, aan een opmars bezig. In andere landen, zoals Rusland, zijn ze al jaren de normaalste zaak van de wereld. Denk bijvoorbeeld maar aan beelden van de inslag van de meteoroïde bij het Russische Tsjeljabinsk in februari 2013, die deels met dashcams gemaakt werden.

Uiteraard dienen dashcams vooral om het verkeer rond je in de gaten te houden. De MiVue 538 Deluxe Dashcam doet echter meer en komt ook met een Event Recording Mode, geeft meldingen van snelheidscontroles (enkel vaste flitspalen), houdt via gps-lokalisatie jouw route bij en komt met een parkeermodus waarbij het toestel automatisch opstart als er beweging wordt vastgesteld aan de voorzijde van de wagen.

Verder biedt de 538 Deluxe Dashcam een lichtsterke F 1.8-lens, Full HD-opnames, een 130°-groothoeklens en een fotomodus. Via de MiVue Manager kan je al je beelden herbekijken, je route volgen en een knap logsysteem bijhouden.

De MiVue 538 Deluxe ligt in de winkel aan 169,99 euro.

Reageer