huawei-mate10-pro
Huawei Mate 10 Pro

Zoals verwacht is de Mate 10 Pro van Huawei uitgerust met een nieuwe AI-chip. Ook de camera’s, het scherm en de batterij kregen een upgrade. De Mate 10 Pro draait al meteen op Android 8.0.

De Mate 10 Pro is het eerste apparaat met de nieuwe Kirin 970-processor die is uitgerust met een verbeterde AI. Zonder al te technisch te willen zijn: de Kirin 970 bevat naast een hoofdprocessor (8-core ARM Cortex) en grafische processor (Mali G72 12-core) ook een Neural Network Processing Unit of NPU.

De combinatie van al deze technologie zorgt volgens Huawei voor 20 procent betere prestaties en verbruikt tot 50 procent minder batterij bij opdrachten die met AI te maken hebben.

18:10 OLED display

Het 6-inch scherm op de Mate 10 Pro volgt de trends in de markt: een bijna randloze ervaring, een beeldverhouding van 18:10, gebruik makend van de de OLED-beeldtechniek en met ondersteuning voor de HDR10-standaard.

In tegenstelling tot die andere topper van Huawei verhuist de vingerafdruksensor terug naar de glazen achterkant van de telefoon. Een reflecterende strook daar net boven vestigt de aandacht op de dubbele Leica-camera.

Ook AI bij fotograferen

De samenwerking met Leica op cameravlak gaat onveranderd voort en resulteert op de Mate 10 in twee lenzen met elk een diafragmaopening van f/1.6 – zoals bij de LG V30 – en tal van slimme fotofuncties. Bij het fotograferen zien we al een deel van de AI aan het werk. Zo worden automatisch de beste camera-instellingen gekozen op basis van het te fotograferen object en omgeving.

Stevige batterij en waterbestendig

De Mate 10 Pro heeft een indrukwekkende batterij van 4000 mAh meegekregen. Een
intelligente batterijmanager houdt een oogje in het zeil om de energie zo efficiënt mogelijk te verdelen en zo het maximale uit die capaciteit te halen. De snellaadfunctie laadt de batterij van 1% naar 58% op in slechts een half uur.

De Mate 10 Pro is stof- en waterbestendig en krijgt de IP67 certificatie mee. Android 8.0 staat al klaar, overgoten met een Huawei sausje in de vorm van EMUI 8.0.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Huawei Mate 10 Pro is vanaf eind november 2017 te koop en kost 799 euro. Het Belgische toestel krijgt een werkgeheugen van 6GB RAM en een opslag van liefst 128GB. Er is de keuze uit drie kleurtjes: Midnight Blue, Titanium Grey en Mocha Brown.

Reageer