De NA8005-netwerkaudiospeler moet een hoogstaande audiokwaliteit koppelen aan meer verbindingsmogelijkheden. Het toestel komt met een ethernetpoort en ondersteunt ook AirPlay en DLNA.

Marantz staat vooral gekend om zijn kwaliteitsvolle audioproductie, maar combineert die nu in de NA8005 met meer connectiviteit: de fabrikant voorziet onder meer een ethernetpoort, zodat je het toestel meteen op je thuisnetwerk kan aansluiten. Hierdoor heb je dan weer toegang tot duizenden internetradiozenders en muziekstreamingdiensten als Spotify Connect. De NA8005 biedt bovendien ook DAC (Digitale-Analoge Convertor), zodat je van allerlei verschillende bronnen toch een hoge geluidskwaliteit haalt.

Ook AirPlay wordt ondersteund, zodat je iTunes-nummers vanaf je Mac, pc, iPhone, iPad of iPod kan streamen. Dankzij de DLNA 1.5-compatibiliteit kan je tevens lokale bestandsbibliotheken openen, zoals bijvoorbeeld van op NAS-apparaten. Onder de ondersteunde bestandstypen behoren WAV, WMA, MP3, MPEG-4 AAC, FLAC en ALAC, maar ook FLAC HD 192/24- en WAV 192/24-bestanden.

Marantz

Ook USB-poorten zijn voorzien, zodat je ook gemakkelijk nummers van op een USB-stick of andere apparaten via de NA8005 kan afspelen. De USB-A-poort vind je aan de voorzijde van het toestel en kan je dus gebruiken voor mobiele apparaten of een USB-stick.

De tweede USB-poort kan je dan weer gebruiken om muziekbestanden rechtstreeks vanaf je computer af te spelen. De computer zal de NA8005 herkennen als externe geluidskaart en zo je audio via de netwerkaudiospeler van Marantz afspelen. Dit geldt trouwens niet enkel voor muziek-, maar ook video- en filmservices op het internet.

Het extra grote display en de Marantz Remote App voor Apple en Android moeten voor meer gebruiksgemak zorgen. De NA8005 is vanaf juni verkrijgbaar in zwart of zilver-goud bij bevoegde Marantz-dealers voor een adviesprijs van 1199 euro.

Reageer