Camera Panasonic Lumix GM5

Panasonic breidt de Lumix-familie uit met de GM5, die meteen uitpakt met een wel heel bijzonder compact design. De GM5 krijgt ook een elektronische zoeker mee.

De systeemcamera staat sowieso al gekend om zijn compacte afmetingen en Panasonic lijkt nog een stap verder te gaan dan de concurrentie. De GM5 is meteen de kleinste camera ter wereld waarbij je de lenzen kan verwisselen.

Een kleine behuizing hoeft echter niet synoniem te staan met mindere prestaties. De GM5 krijgt een elektronische zoeker mee die een 100% beeldveld oplevert. Je kan de zoeker en het beeldscherm ook tegelijkertijd gebruiken, als je dat wil. De zoeker komt trouwens met een oogsensor, die ervoor zorgt dat het toestel meteen naar de zoeker overschakelt als je met je oog richting de zoeker gaat.

Camera Panasonic Lumix GM5

Het toestel biedt continuopnames van vijf beelden per seconde met AF-tracking in volledige resolutie. Ook de kleurweergave werd verbeterd, gezichts- en oogherkenning werd ingebouwd zodat je altijd scherpe portretten krijgt. Pinpoint autofocus zorgt er dan weer voor dat je een onderwerp in het beeld tot vijf keer kan vergroten door het simpelweg op het scherm aan te tikken. Verder kan je ook filmpjes opnemen in Full HD en werd de geluidskwaliteit ervan ook verbeterd door toepassing van Dolby Digital en de Wind Cut-functie om omgevingsgeluid beter uit te filteren. Via wifi kan je je foto’s en filmpjes snel delen met je vrienden en familie.

De Lumix GM5 is verkrijgbaar vanaf november en wordt geleverd met een externe flitser en een 12-32 mm groothoeklens voor 850 euro.

Reageer