Een van de meest opvallende smartphones die je de komende maanden in onze winkelrekken mag verwachten, is de V10 van LG. Het toestel krijgt een tweede schermpje dat je op de hoogte houdt van jouw notificaties zonder dat jouw hoofdscherm aanstaat.

Second Screen

Het zogeheten Second Screen komt boven het 5,7 inch QHD IPS-hoofddisplay en werkt autonoom. Je kan het scherm als ‘always on’ gaan instellen om bijvoorbeeld het weer, de tijd, datum en batterijstatus weer te geven zonder dat het een invloed heeft op jouw batterijlevensduur.

lg-v10-5

Zet je het hoofdscherm aan, dan doet de Second Screen dienst als verzamelplaats voor snelkoppelingen naar jouw favoriete apps.

Ben je bijvoorbeeld een filmpje aan het bekijken of speel je een spel, dan kan je op het extra display jouw meldingen in de gaten houden zonder dat je gestoord wordt.

Het betere camerawerk

De V10 is uitgerust met dezelfde cameraspecificaties als de G4, maar komt met enkele extraatjes. Zo kan je nu ook bij de het opnemen van video’s de Manual Mode gebruiken, waarbij je sluitertijd, framerate, ISO-waarde, witbalans en focuspunt kan aanpassen. Bij de G4 was dit enkel mogelijk in de fotomodus.

lg-v10-3

Bovendien maakt de 5 megapixelcamera in de V10 het mogelijk om naast normale sefies ook groepsselfies te maken dankzij de twee aparte lenzen. Bij een groothoekopname worden de beelden van de twee aparte lenzen gecombineerd om zo een groothoekfoto te creëren. Met Multi-view Opname worden zelfs alle drie de camera’s gebruikt om verschillende invalshoeken vast te leggen.

Overige kenmerken

Verder is de V10 uitgerust met een Dura Skin om de achterkant tegen krassen te beschermen, 32 bit hi-fi DAC-geluid, een vingerafdruksensor, een verwijderbare 3000 mAh-accu en de mogelijkheid om het geheugen tot maar liefst 2 TB uit te breiden via microSD.

lg-v10-2

Ook aanwezig: een Snapdragon 808-processor, 4 GB RAM, 64 GB opslaggeheugen, een 16 megapixelcamera achteraan, Android 5.1.1 (Lollipop).

Prijs en beschikbaarheid

De V10 ligt vanaf januari in de winkels, is verkrijgbaar in Space Black en gaat 699 euro kosten.

Reageer