LG 8K OLED TV

Op de IFA begin september heeft LG al een eerste prototype getoond van een 8K OLED-televisie. De verwachting is dat de gigantische 88-inch tv prijzig zal zijn.

Met een resolutie van 7680 x 4320 pixels, ofte 33 miljoen pixels, is de scherpte fenomenaal. Ter vergelijking: een 4K-tv is nu goed voor ongeveer 8 miljoen pixels. Het 88-inch scherm is natuurlijk groot, maar uit onderzoek blijkt dat 8K op kleinere schermen amper zin heeft, omdat we vanop een zekere kijkafstand te pixels niet kunnen ontwaren.

Tip: Bekijk hier de bestaande OLED-tv’s van LG

LG zegt dat de verkoop van OLED-schermen dit jaar nog zal verdubbelen, en tegen 2022 denkt men dat de markt van 8K OLED-televisies zal groeien tot meer dan 5 miljoen exemplaren.

Voor het zover is zal er nog heel wat water naar de zee dienen te vloeien. Zo is het 8K-aanbod aan videomateriaal zo goed als onbestaande. Een tussenoplossing vormt wel het upscalen van de beelden naar 8K.

LG hoopt natuurlijk een pioniersrol te spelen in deze premium-tv markt, en de 8K-schermen op grote schaal te gaan produceren. Ondertussen heeft concurrent Samsung wel al een eerste lijn 8K-televisies op de markt gebracht.

Reageer