OLED, Ultra HD, webOS 2.0 en Quantum Dot-technologie: LG lijkt het nieuwe jaar met volle toeren in te zetten.

CES staat al jaren synoniem met aankondigingen van de nieuwste televisies van de grote merken. LG pakt dit jaar uit met een opvallend gamma en lijkt op zijn elan van 2014 te blijven doorgaan.

OLED

De OLED-techniek is nog niet echt van de grond geraakt, maar dat deert LG niet om jaar na jaar nieuwe televisies met de beeldtechniek te lanceren. Dat is dit jaar niet anders: de line-up gaat bestaan uit verschillende OLED-tv’s, waar echter meer dan waarschijnlijk een stevig prijskaartje aan zal vasthangen.

LG wil een gevarieerd gamma aanbieden, met Full HD- en Ultra HD-televisies met zowel gewoon als curved scherm. LG is daarmee de eerste fabrikant die een Ultra HD OLED-tv zal lanceren op de consumentenmarkt.

Led met Quantum Dot

Uiteraard krijgt ook het led-segment enkele nieuwe reeksen, die verder verbeterd worden door twee nieuwe technieken: Wide Color LED en Quantum Dot-technologie. De Wide Color LED-technologie vind je in de Ultra HD-tv’s, die uitgerust zullen zijn met speciale ‘phosphor-based’ leds. Hierdoor moet je meer kleurdiepte krijgen.

De Quantum Dot-techniek moet dan weer een hoger kleurbereik en een betere kleurverzadiging voortbrengen.

webOS 2.0

De knappe webOS-software is misschien wel de beste besturing die je momenteel op een televisie vindt en met een nieuwe versie van het systeem wil LG nog beter doen. De opstartsnelheid moet 60% beter zijn, terwijl randapparatuur bedienen via webOS vlotter moet gaan.

Geluid met Harman Kardon

LG werkt al een tijdje samen met Harman Kardon om de speakers in zijn televisies te verzorgen en zal dat ook in 2015 blijven doen. Een multi-channel surround systeem moet het geluid van je televisie een geven.

Reageer