Een nieuw jaar betekent ook nieuwe televisies. LG pakt dit voorjaar uit met de gloednieuwe Nano Cell-technologie die voor realistische beelden, accurate kleuren en bredere kijkhoeken moet zorgen.

De Nano Cell-technologie buigt op kleine deeltjes in het paneel die slechts een nanometer in doorsnede zijn: heel klein, dus. Omdat deze deeltjes zo klein zijn en allemaal dezelfde grootte hebben, kunnen kleurschakeringen heel precies en subtiel weergegeven worden.

Hoe nanocellen werken, is redelijk technisch, maar het belangrijkste principe is dat de overtollige golflengtes van het licht geabsorbeerd worden en zo de zuiverheid van de kleuren vergroot worden. Bovendien vermindert de kleurvervaging, beeldinstabiliteit en andere kleurafbraak.

De ULTRA Luminance-technologie, ten slotte, zorgt voor scherpere en meer heldere highlights.

Volop voor HDR

De nieuwe televisies ondersteunen ook een reeks HDR-formats, zoals Dolby Vision, HDR10 en Hybrid Log Gamma. Een ingebouwde HDR Effect-functie verhoogt de beeldkwaliteit van content in SDR (Standard Dynamic Range).

De nieuwe reeks LG-televisies, die de naam Super UHD-televisies kregen, zijn bovendien uitgerust met Active HDR en Dolby Vision en zijn zo in staat om de volgende generatie HDR-content te tonen. Hiermee krijg je heldere scènes met meer detail in de schaduw.

Smart TV en design

Uiteraard draait het bij LG niet enkel om beeldkwaliteit, maar is ook het webOS-platform weer van de partij. WebOS 3.5 is verbeterd, net als de slimme afstandsbediening Magic Remote met de nieuwe Magic Link-functie, waardoor je met één druk op de knop toegang hebt tot Netflix en Amazon en een breed scala aan 4K-content.

Verder koos LG voor een slanke sikkelvormige voet, die de televisies een zwevend effect geven.

Volg hier het laatste nieuws van CES 2017 op de voet.

 

Reageer