LG zorgt met de SmartThinQ Hub voor een centrale hub (what’s in a name?) die meldingen van jouw smart appliances bundelt en weergeeft.

De opkomst van smart home en toestellen die jou op de hoogte houden van hun werking, het is een leuk gegeven en we kunnen die evolutie enkel maar toejuichen. Maar na verloop van tijd heb je een hele resem apparaten die met jou communiceren, waardoor je dreigt het overzicht te verliezen. Net daarom is er de SmartThinq Hub.

Het toestel verzamelt notificaties van allerlei slimme toestellen: wasmachines, koelkasten, ovens, robotstofzuigers, airco en een heleboel sensoren. Ook conventionele toestellen die verbonden zijn met een SmartThinQ-sensor kunnen informatie doorsturen. Dat gebeurt via wifi, Zigbee of Bluetooth. Die notificaties worden in de vorm van tekstmeldingen op het schermpje getoond en een ingebouwde luidspreker brengt je ook met geluid op de hoogte.

De speaker kan je echter ook voor andere doeleinden gebruiken, en dan denken we meteen aan het streamen van muziek. Dankzij Bluetooth kan je perfect via jouw tablet of smartphone gaan streamen of naar duizenden internetradio’s luisteren. Een leuk extraatje van LG.

Compatibiliteit

De SmartThinQ Hub is ook compatibel met verschillende andere frameworks en toestellen. Het heeft partnerships met onder meer Lowe’s, IFTTT, icontrol en Nest. Het doel van LG is een overkoepelend systeem te brengen voor verschillende fabrikanten en systemen, zodat je als consument zelf kan gaan kiezen welke toestellen je allemaal in huis haalt.

Designstuk

Ook het design was een groot aandachtspunt voor LG: het toestel heeft een metallic opbouw en krijgt bovenaan een 3,5 inch kleurenscherm mee dat onder een hoek staat, zodat je het gemakkelijk kan aflezen.

Een adviesprijs gaf LG nog niet mee.

Reageer