LG G8X ThinQ smartphone met dubbel scherm

Op IFA zagen we dit jaar heel wat nieuwe smartphones passeren, maar de meest opvallende moet wel de LG G8X ThinQ zijn. Dankzij een speciaal hoesje kan je twee schermen naast elkaar gebruiken.

De G8X ThinQ is LG’s antwoord op de vouwbare smartphones van Huawei en Samsung. Van die laatste komt de verbeterde versie van de Galaxy Fold trouwens niet naar België en Nederland. En op de Huawei Mate X blijft het wachten.

In tegenstelling tot deze vouwbare smartphones gebruikt LG geen delicaat scharnier dat op termijn stuk kan gaan. De G8X ThinQ krijgt er een speciaal telefoonhoesje bij, dat opengeklapt een tweede scherm van 6,4-inch toont. Je kan het nog best vergelijken met een Nintendo 3DS maar dan met grotere schermen en zonder de controls.

De telefoon kan je ook zonder dat slimme hoesje en extra scherm blijven gebruiken, door hem eruit te klikken. De cover heeft aan de buitenzijde nog een derde scherm van 2,1-inch voor het tonen van onder meer meldingen.

LG G8X ThinQ smartphone met dubbel schermDat Dual Screen haal je erbij als je het nodig hebt. Op de IFA-beursstand doet LG zijn uiterste best om de voordelen van dat tweede scherm uit te leggen. Vooral bij multitasking zien we mogelijkheden.

Bij het typen kan het onderste scherm als volwaardig toetsenbord dienst doen, bij het games is datzelfde scherm dan weer de controller. Bij het bladeren door een galerij van foto’s behoudt je tegelijk het overzicht en krijg je een preview van elke foto te zien. Of je kan in bepaalde apps zaken verslepen tussen beide schermen.

Met het Dual Screen is LG niet aan zijn proefstuk toe. Op de MWC 2019 in Barcelona experimenteerde het al met dergelijke set-up op de V50.

De LG G8X ThinQ draait op Android 9 en de Qualcomm Snapdragon 855 processor. Een richtprijs is nog niet bekend, maar het toestel zou vanaf oktober beschikbaar zijn.

Reageer