LG heeft op CES zijn tweede smartphone met gebogen scherm voorgesteld. De G Flex 2 is slanker dan zijn voorganger, komt met een gebogen Full HD-scherm en kreeg enkele nieuwe softwarefuncties.

De G Flex werd een schot in de roos voor LG: het toestel werd warm onthaald en de combinatie van het gebogen scherm met de zelfhelende achterzijde gooide hoge ogen. LG stelt nu de opvolger voor: de G Flex 2.

Het nieuwe toestel is slanker en komt met een meer geavanceerde kromming. Waar de G Flex een buiging had van 700mm radius, komt de G Flex 2 met in elkaar overlopende rondingen variërend van 400mm tot 700mm aan alle zijden van het toestel. Op die manier krijgt het toestel verschillende ‘lagen’ van buigingen.

Opvallend: het scherm van de G Flex 2 is kleiner dan dat van zijn voorganger (van 6 inch naar 5,5 inch). We vermoeden dat de grotere buiging hier voor iets tussenzit. De schermresolutie werd wel opgekrikt van een 720p-scherm naar een Full HD-display met P-OLED-techniek.

De G Flex 2 is nog steeds uitgerust met een zelfhelende achterzijde en moet een snellere hersteltijd bieden dan de eerste G Flex. Volgens LG is de tijd om een krasje te herstellen zelfs heel drastisch gedaald: van drie minuten naar tien seconden bij kamertemperatuur.

Onder de motorkap vind je een Qualcomm Snapdragon 810 (2 GHz) met 64-bit octa-core processor, volgens LG de snelste processor van het moment. Het toestel draait op Android 5.0 (Lollipop) en komt met een Qualcomm Adreno 430 GPU om de grafische prestaties in goede banen te leiden.

Nieuwe softwarefuncties

LG bouwde ook enkele nieuwe verbeteringen in de software in: zo kan je met Gesture Shot een selfie maken met een simpel handgebaar. Gesture View stelt je dan weer in staat om die laatstgenomen selfie snel te herbekijken. Wil je snel bepaalde informatie, zoals de tijd, recente berichten of gemiste oproepen, bekijken, dan kan je dat met Glance View. Een simpele swipe naar beneden, zelfs als het scherm uitgeschakeld is, volstaat. De Fast Charge-techniek maakt dan weer dat de 3000 mAh-accu (die volgens LG trouwens de enige gebogen batterij in de wereld zou zijn), in 40 minuten tot de helft wordt opgeladen.

De G Flex 2 is eind deze maand beschikbaar in Korea, maar andere markten volgen later nog. Het toestel komt aanvankelijk in twee kleuren: Platinum Silver en Flamenco Red. Prijsinformatie gaf LG nog niet mee.

Reageer