De fabrikant trekt voor het eerst een curved scherm door naar de goedkopere toestellen. De vier nieuwe toestellen zullen beschikbaar zijn in zowel 3G- als 4G-versies.

Magna

De Magna wordt het meest uitgebreide apparaat van de vier en komt met een 5 inch in-cell aanraakscherm, een techniek waardoor smartphones dunner gemaakt kunnen worden die je normaal enkel bij de duurdere toestellen vindt. Uniek is ook de zachte curve van 3000mm radius. Het gebogen scherm komt hiermee nu ook naar smartphones uit het middensegment. Onder de motorkap vind je een 1,2 GHz of 1,3 GHz quad-core processor, 8 GB opslaggeheugen, 1 GB RAM, Android 5.0 (Lollipop) en een 2540 mAh-accu.

Qua camerawerk doet de Magna het met een 8 megapixelvariant aan de achterzijde en een 5 megapixelcamera vooraan.

Spirit

De Spirit lijkt sterk op de Magna, maar doet alles een stapje kleiner. Ook hier werd de in-cell touchtechnologie ingebouwd, maar het scherm meet met zijn 4,7 inch iets minder groot. De Spirit komt met eenzelfde processor als de Magna en ook dezelfde camera aan de achterzijde, maar de frontcamera biedt maar 1 megapixel in plaats van de 5 bij de Magna.

Je vindt verder ook Android 5.0 (Lollipop) terug in het toestel, net als een 2100 mAh-accu, 8 GB opslaggeheugen en 1 GB RAM.

Leon

Nog een trapje lager bevindt zich de Leon. Die krijgt een 4,5 inch scherm met opnieuw diezelfde quad-core processor van de Magna, terwijl ook de hoofdcamera van dezelfde kwaliteit is. Vooraan vind je dan een VGA-camera.

Met ook 1 GB RAM en 8 GB opslaggeheugen word je bij de Leon wel mooi bediend qua radarwerk. Verder zijn ook Android 5.0 (Lollipop) en een 1900 mAh-accu voorzien.

Joy

De Joy, ten slotte, heeft een 4 inch scherm, een 5 megapixelcamera achteraan en een VGA-variant aan de voorzijde.

Al deze toestellen zijn uitgerust met Gesture Shot, waarmee je via een handgebaar een fototimer kan instellen om selfies te nemen. Met Glance View kan je dan weer snel de klok raadplegen of recente berichten bekijken door naar beneden te swipen als het toestel uitstaat.

Het gamma komt vanaf maart en april naar onze winkelrekken. Prijsinformatie gaf LG nog niet mee.

Bekijk hier alle smartphones van LG
Klik hier om producten in te laden

Reageer