LG is het eerste televisiemerk dat HDMI 2.1-poorten gaat aanbieden. Alle 2019 oled-tv’s en bepaalde NanoCell-tv’s zullen daardoor kunnen omgaan met hogere framerates. De nieuwe tv’s worden ook aangedreven door de tweede generatie van de Alpha 9-beeldprocessor.

Alpha 9 Gen2-processor: beter beeld en geluid

De Alpha 9 Gen2-beeldprocessor heeft een verbeterd algoritme gekregen dat de beeld- en geluidskwaliteit naar een hoger niveau moet tillen. Aan de hand van een gigantische database van meer dan een miljoen visuele datapunten kan de tv inhoud herkennen en kleurcorrectie toepassen voor een optimale visuele weergave.

Er wordt ook rekening gehouden met de omgeving bij het regelen van tonen en kleuren. Overdag tv kijken is anders voor onze ogen dan ‘s avonds in een verduisterde omgeving.

Ook op het vlak van HDR-beelden is er verbetering. De helderheid wordt bij erg donkere scènes aangepast zodat zelfs in hele lichte ruimtes beelden met veel contrast, detail en kleurendiepte te zien zijn.

De α9 Gen 2-intelligent processor wordt gebruikt in de 2019 oled-tv modellen Z9, W9, E9 en de C9-serie. De Z9 is trouwens LG’s eerste 8K oled-televisie, en de processor zal beelden opschalen naar de 8K-resolutie.

De processor zal ook opduiken bij de nieuwe lichting lcd led tv’s voor 2019, waaronder een 75-inch 8K lcd-tv (model SM99). LG hanteert dit jaar een nieuwe naam voor zijn premium lcd led tv’s, namelijk NanoCell TV. Dit om volgende verbetering beter te benadrukken: beeldverbetering door NanoCell-technologie (NanoColor), kleurnauwkeurigheid in brede kijkhoek (NanoAccuracy) en de ultradunne rand met een slank ontwerp (NanoBezel).

De geluidskwaliteit op alle tv’s wordt verbeterd door een intelligent algoritme dat tweekanaals audio kan omzetten naar virtueel 5.1-surroundgeluid. De α9 Gen 2-processor optimaliseert de output op basis van de content, waardoor bijvoorbeeld stemmen in films of TV-programma’s duidelijker worden.

Gebruikers kunnen zelf de geluidsinstellingen aanpassen aan de omstandigheden in de kamer of hun LG-televisie op slimme wijze de beste niveaus laten instellen op basis van de positionering in de ruimte.

HDMI 2.1: futureproof toevoeging

Door de toevoeging van HDMI 2.1-poorten ondersteunen alle 2019 oled-tv’s en bepaalde NanoCell-TVs hogere framerates tot 120 fps in 4K en 60 fps in 8K. Dat zorgt voor een betere en accuratere weergave van snelle actiebeelden, zoals sport- en actiefilms en games.

Ondersteuning voor een verbeterd audioretourkanaal (eARC) maakt het mogelijk om naadloos gebruik te maken van de HDMI-connectiviteit en te genieten van de hoogste kwaliteit audio.

De nieuwe tv’s zijn verder compatibel met een variabele verversingssnelheid (VRR) en automatische lage latentiemodus (ALLM). Beide zorgen voor een helder beeld, zonder te haperen.

Slimmere tv’s met ThinQ AI

De nieuwe televisies van LG haken in op populaire platforms als Amazon Alexa (nieuw) en Google Assistant (reeds ingebouwd). Daardoor kan je gebruikmaken van stembediening en een dashboard dat het mogelijk maakt om slimme apparaten rechtstreeks vanaf de televisie te bedienen.

LG 2019 ThinQ AI OLEDLG voegt ook een nieuwe manier van stembediening toe. Hiermee is het eenvoudiger dan ooit om de juiste antwoorden te krijgen. Door de context te begrijpen, kan de tv ingewikkelde verzoeken herkennen. Het ingeven van een reeks repetitieve opdrachten zou hierdoor tot het verleden behoren.

Reageer